• 26 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στο Ηράκλειο αποφάσισαν οι αγρότες – Και ταξίδι στην Αθήνα

Vinkmag ad

trakter iraklio

Η συντονιστική επιτροπή αγροτών στην Κρήτη μετά τη συνεδρίαση της αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις με το παγκρήτιο συλλαλητήριο να είναι προ των πυλών, ενώ αναμένονται και συγκεντρώσεις στην Αθήνα.
Αναζητούνται ισοδύναμα……

Από την κυβέρνηση αναζητούνται ισοδύναμα, όπως η σύνδεση του ασφαλίστρου με το αγροτικό εισόδημα αλλά και η κάλυψη από κοινοτικές ενισχύσεις. Αναφορικά με το φορολογικό είπε πως η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων θα αυξήσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ ενώ πρόσθεσε πως θα επιχειρηθεί οι κοινοτικές ενιχσύσεις που φτάνουν στα 2,3 δισ. ευρώ με όριο τις 12.000 ευρώ να διατηρηθούν για ανακούφιση στους μιρκούς και μεσαίους αγρότες. Όπως τόνισε, «ξέρουμε ότι θα επιβαρυνθεί ο αγρότης αλλά όχι να εξαφανιστεί».

Στο μεταξύ με έγγραφο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημιουργεί ομάδα εργασίας σκοπός της οποίας είναι να υποβάλλει προτάσεις τόσο για δοθεί ένας νέος ορισμός για το ποιος θα θεωρείται πλέον αγρότης, όσο και για τα φορολογικά θέματα των αγροτών. Η ομάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέσα στον Οκτώβρη και αποτελείται από πέντε άτομα. Οι δύο είναι σύμβουλοι του Υπουργού, ένας εκ των οποίων θα προεδρεύει. Συμμετέχουν επίσης δύο καθηγητές Πανεπιστήμιων και ο προϊστάμενος του Τμήματος Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής

Η ανακοίνωση του συντονιστικού για τις επόμενες κινήσεις:

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης στην Παγκρήτια Σύσκεψη φορέων (Εκπρόσωποι Βουλευτών, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων της Κρήτης, συνεταιριστών, συνδικαλιστών και αγροτοκτηνοτρόφων), που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου 21 Οκτωβρίου 2015 στις 12:00, αποφάσισε η επόμενη μορφή του αγώνα να είναι ένα δυναμικό, ενωτικό και μαζικό Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στο Ηράκλειο.

Την απόφαση για την ώρα και το χώρο συγκέντρωσης του συλλαλητηρίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης θα συναντηθεί την Παρασκευή 23/10/2015 στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και θα την ανακοινώσει με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η κινητοποίηση της 29ης Οκτωβρίου θα αποτελέσει μόνο την αρχή. Οι εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης βρίσκονται σε συντονισμό με επικεφαλής αγροτικών οργανώσεων από την υπόλοιπη Ελλάδα και κάθε άλλο παρά αποκλείουν τη μαζική κάθοδο του αγροτικού κόσμου στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 29 Οκτωβρίου και πιθανότατα στις 30 Οκτωβρίου, οι παραγωγοί δεν θα πάνε στις λαϊκές αγορές να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Οι επικεφαλής των αγροτών, όπως λένε, δεν είναι αντίθετοι στη φορολόγηση. Συμφώνησαν με τη φορολόγηση κατά 13% των εισοδημάτων τους. Όμως είναι κάθετα αντίθετοι στην υπερφορολόγηση που επιχειρείται η οποία “παραλύει” τον παραγωγικό ιστό της χώρας, προκαλώντας ανυπέρβλητα προβλήματα όχι μόνο στους ίδιους τους αγρότες, αλλά συνολικά στην ελληνική οικονομία.

Επίσκεψη… στην Αθήνα!

Να βρεθούν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν μαζικά σκέφτονται οι αγρότες από όλη την Ελλάδα, με τις αποφάσεις να αναμένονται άμεσα.

Συγκροτήθηκε μια τοπική 15μελής Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία της διαμαρτυρίας και του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, αλλά και θα έρθει σε επαφή με όλους τους τοπικούς φορείς προκειμένου να στηριχθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα χωριά για την ενημέρωση των αγροτών και την προετοιμασία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 

Loading

  Read Previous

  Μπαράκας και Τρουλινός στην ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας

  Read Next

  Σας ενδιαφέρει: Δείτε 25 τρόπους για να φορέσετε το κασκόλ σας – Video

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular