Παππούς 93 ετών, πρώην οδηγός, επιστρέφει στο τιμόνι και κατακτά τις πίστες αγώνων σε videogames
Ένας 93χρονος πρώην οδηγός ταξί από την Ιαπωνία βρήκε πάλι νόημα στη ζωή του, καθώς χάρη στον εγγονό του κατάφερε να επιστρέψει και πάλι στην ενεργή δράση πίσω από το τιμόνι και να οδηγήσει σε αγώνες αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά όμως από την άνεση του σπιτιού του, μέσω videogames.

Ένας 93χρονος πρώην οδηγός ταξί από την Ιαπωνία βρήκε πάλι νόημα στη ζωή του, καθώς χάρη στον εγγονό του κατάφερε να επιστρέψει και πάλι στην ενεργή δράση, πίσω από το τιμόνι και να οδηγήσει σε αγώνες αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά όμως από την άνεση του σπιτιού του, μέσω videogames.
Είναι 93 ετών αλλά είναι πιο γρήγορος από ποτέ! Ο Ριούτζι Ουράμπε ήταν οδηγός ταξί ο οποίος έχει πάρει πλέον σύνταξη.

Παρόλο που έχει παραδώσει την άδεια οδήγησής του, παραμένει πίσω από το τιμόνι και τρέχει σε αγώνες από την άνεση του σπιτιού του στην πόλη Τσίμπα, κοντά στο Τόκιο.
Χάρη στον εγγονό του, ο ηλικιωμένος μπόρεσε να “οδηγήσει” ξανά, όταν ο νεαρός έφερε στο σπίτι ένα τιμόνι controller για βιντεοπαιχνίδια.

“Δεν μπορούσε να οδηγήσει πια, κάτι που λατρεύει να κάνει. Και επειδή δεν είχε τίποτα να κάνει, η ζωή του πλέον ήταν μόνο ύπνος και να μένει ξαπλωμένος”, ανέφερε ο Κουτάρο Γιαμαμότο.
“Αγόρασα ένα τιμόνι controller για μένα για να παίζω και ο παππούς μου άρχισε να παίζει με αυτό”.
Η γηραιότερη game YouTuber στον κόσμο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.05.2020
“Ήταν οδηγός ταξί, οδηγός απορριμματοφόρου και ούτω καθεξής. Έζησε όλη του τη ζωή με αυτοκίνητα, όμως τώρα δεν μπορεί να οδηγήσει πια. Έτσι ήθελα να τον αφήσω να οδηγήσει ξανά”, εξήγησε ο εγγονός του 93χρονου.
Ο ηλικιωμένος, ο οποίος οδηγούσε ταξί στο Τόκιο στη δεκαετία του ’60, στη συνέχεια απορριμματοφόρα στη δεκαετία του ’90 για να ζήσει, έγινε επαγγελματίας στα βιντεοπαιχνίδια, σε εικονικούς αγώνες αυτοκινήτων μπροστά από μια γιγαντιαία οθόνη.
Χάρη στο τιμόνι και τις ταχύτητες που αγόρασε ο εγγονός του, ο Ουράμπε μπόρεσε να οδηγήσει και πάλι μερικά αυτοκίνητα που είχε στο παρελθόν, όπως το Mazda Savanna RX7.
Παππούς και σκύλος δημιουργούν την πιο γλυκιά φιλία εν μέσω καραντίνας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.05.2020

Ο Γιαμαμότο ανέβασε κάποια βίντεο από τον Ουράμπε που οδηγεί αγωνιστικά στο YouTube, τα οποία έγιναν viral.
Μόνο το βίντεο με το Mazda έχει συγκεντρώσει περισσότερες από τρια εκατομμύρια προβολές στο κανάλι τους.
“Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πήρε το τιμόνι, μετακίνησε τα πόδια του και οδήγησε ένα αυτοκίνητο, ακόμη και αν ήταν σε ένα παιχνίδι. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, ο παππούς μου έγινε πιο ενεργητικός”, ανέφερε ο νεαρός, προσθέτοντας ότι πλέον ο ηλικιωμένος είναι πιο χαμογελαστός και ευδιάθετος.
“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χαίρομαι που ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε το YouTube”, κατέληξε.
sputniknews.gr