• 29 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

Πολύ σοβαρά προβλήματα στα Σφακιά από τις βροχοπτώσεις

Vinkmag ad

katastrofes sfakia

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζερβός, επεσήμανε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το σύνολο των ζημιών, ενώ τόνισε ότι εάν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, οι επιπτώσεις θα είναι απρόβλεπτες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον Βουβά όπου κατολισθήσεις έχουν κλείσει τον δρόμο, ενώ φερτά υλικά και βράχια έχουν μετακυλιθεί από τις πλαγιές σε αυλές και σπίτια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απομάκρυνε μια ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της, που έχει πλημμυρίσει, ενώ το έργο της Υπηρεσίας Ανώπολης, έρχονται να ενισχύσουν δυνάμεις από Βρύσσες και Χανιά.

Ήδη μηχανήματα επιχειρούν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά την περιοχή από τη διακλάδωση των Κομιτάδων προς το Φραγκοκάστελο, όπου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, τα φερτά υλικά και πέτρες που παρασύρει η βροχή, δημιουργούν πολλά προβλήματα.

katastrofes sfakia1

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και οι αγροτικοί δρόμοι.

ΕΝΑΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ

Μία ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι της στην περιοχή του Βουβά και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απομακρυνθεί με ασφάλεια.

ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σφακίων υπάρχει τεράστια ζημιά τόσο στο επαρχιακό όσο και στο αγροτικό οδικό δίκτυο καθώς και σε σπίτια. Όλες οι ζημιές θα εκτιμηθούν  όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιώτες εργολάβοι της περιοχής συνέβαλαν με μηχανήματα ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία η οποία είχε διακοπεί για αρκετές ώρες, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

 

 

 

 

 

Πηγή: haniotika-nea.gr

 

Loading

  Read Previous

  Τραγικό θάνατο βρήκε ένα ζευγάρι: Έχασαν τη ζωή τους επειδή άναψαν τη μηχανή για να ζεσταθούν ενώ έκαναν σεξ

  Read Next

  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ Α.Σ.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular