Πολλοί άντρες πλέον βάφουν το ένα τους νύχι. Ο λόγος;;; Θα σας Συγκλονίσει…
nyxi

Εκείνο που ξεκίνησε ως μία συνάντηση μεταξύ ενός άντρα και ενός μικρού κοριτσιού έχει μετατραπεί σε μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που εμπλέκει ένα νύχι και πολλούς άντρες.

Η εκστρατεία έχει το όνομα Polished Man και ενθαρρύνει τους άντρες να βάψουν το ένα νύχι τους για μία εβδομάδα για να αναπαραστήσουν το 1 στα 5 παιδιά που έχουν βρεθεί θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έστω και μία φορά μέσα στην διάρκεια της ζωής τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Elliot Costello του YGAP από την Αυστραλία επισκέφτηκε την Καμπότζη για ένα project με την Hagar International (μία Χριστιανική υπηρεσία ανάπτυξης με βάση την Ελβετία που παρέχει εθελοντικά την βοήθεια της σε γυναίκες και παιδιά στην Καμπότζη, από το 1994.) Εκεί γνώρισε ένα κορίτσι με το όνομα Thea η οποία είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Έβαψαν μαζί τα νύχια τους και της υποσχέθηκε ότι θα είχε πάντα βαμμένο το ένα νύχι του για να την θυμάται.

Αυτή η υπόσχεση μετατράπηκε σε ολόκληρο κίνημα, καθώς όλο και περισσότεροι άντρες έκαναν το ίδιο και έγιναν ένας #PolishedMan για να σταθούν ενάντια στην σεξουαλική βία που ασκείτε σε παιδιά. Με βάση την ιστοσελίδα του κινήματος «το να είναι ένας Polished Man σημαίνει ότι προκαλείς την εχθρική συμπεριφορά και γλώσσα, τόσο τοπικά αλλά και παγκοσμίως.»

Κατά 96% η βία αυτή ασκείται από τους άντρες, η πρωτοβουλία αυτή λοιπόν τους καλεί να είναι η φωνή της αλλαγής:

«Προωθώντας θετικά μοντέλα αντρών που στηρίζουν την ισότητα και τα δικαιώματα των παιδιών, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία κοινωνία από άντρες-διαμορφωτές»

Αλλά τα νύχια είναι μόνο η αρχή.

Πολλαπλά πρόσωπα της δημοσιότητας όπως ο Hugh Jackman, ο Richard Branson και ο Mario Batali συμμετείχαν στην καμπάνια, που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής $169,087.

 

 

 

 

Πηγή: diaforetiko.gr