Προσωρινά σε Ίδρυμα η 6χρονη από τη Λάρισα – Προσπάθειες να μην αποχωριστεί τη μητέρα της
koritsaki

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κοριτσάκι που ζούσε σε μια τρώγλη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα, που αρχικά συνελήφθη, ήταν συνεχώς στο πλευρό της –
Μια ανθρώπινη λύση προκειμένου το 6χρονο κοριτσάκι να μην αποχωρισθεί τελικά την 32χρονη μητέρα του, αναζητούν από κοινού η Εισαγγελία Λάρισας και η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων.

Ο λόγος για την 6χρονη που, μετά από καταγγελίες γειτόνων, το περασμένο Σάββατο εντοπίσθηκε μόνη της από αστυνομικούς σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Λάρισας. Το μικρό κορίτσι έμεινε για ώρες μόνο του στο σπίτι, αφού η 32χρονη μητέρα του, για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις αναγκάσθηκε να βρει δουλειά σε εργοστάσιο καθώς το πενιχρό προνοιακό επίδομα που ελάμβανε δεν είναι αρκετό ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες. Οι συνθήκες διαβίωσης ωστόσο στο διαμέρισμα που πρόσφατα μίσθωσε η 32χρονη είναι άθλιες, γεγονός που υποχρέωσε τις εισαγγελικές αρχές να ζητήσουν την «απομάκρυνση» του παιδιού που μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, με εισαγγελική εντολή, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε τελικά σε Ίδρυμα, αλλά προσωρινά, προκειμένου να δοθεί μια «δεύτερη ευκαιρία» στη μητέρα του, ότι μπορεί δηλαδή να διαμορφώσει κατάλληλες συνθήκες για την ανατροφή του ανήλικου παιδιού της και να μη χάσει οριστικά την επιμέλειά του.«ΤΡΩΓΛΗ»Όπως είναι γνωστό, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ένοικοι της πολυκατοικίας, ανησυχώντας από τα κλάματα του 6χρονου κοριτσιού που αναζητούσε τη μητέρα του, ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ. Αστυνομικοί του Α’ Τμήματος, με εισαγγελική παρέμβαση, άνοιξαν το διαμέρισμα για να βρούνε όντως το παιδί διαπιστώνοντας παράλληλα τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, στο διαμέρισμα – «τρώγλη».Ένα διαμέρισμα ακατάστατο, με πεταμένα ρούχα και διάφορα αντικείμενα στα πατώματα ενώ αποκρουστική ήταν η εικόνα στην κουζίνα και στο μπάνιο του διαμερίσματος, από τις ακαθαρσίες και τα αποφάγια ημερών.

Το κοριτσάκι, που δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις, μεταφέρθηκε αμέσως στο ΓΝΛ προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις αλλά και να σιτισθεί ενώ λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη και η 32χρονη μητέρα που άφησε μόνο το παιδί στο σπίτι για να πάει στη δουλειά της. Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη στη συνέχεια με εισαγγελική εντολή και όλο το Σαββατοκύριακο ήταν στο πλευρό του παιδιού της.ΠΡΟΝΟΙΑΤο περασμένο Σάββατο επίσης, μετά τον εντοπισμό του παιδιού, ενημερώθηκε παράλληλα και κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων που σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές, αναζητούν την «καλύτερη λύση» προκειμένου το παιδί να μην αποχωρισθεί τελικά τη μητέρα του.

 

 

Πηγή: eleftheria.gr