Ρανιέρι… finito
Παρελθόν από την Εθνική αποτελεί οριστικά ο Κλαούντιο Ρανιέρι.Το πρωί του Σαββάτου συναντήθηκε με τον Γιώργο Σαρρή και επήλθε το αναμενόμενο διαζύγιο. Κοουτσάρει στο φιλικό με τη Σερβία και… φεύγει.ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÅÕÑÙÐÁÉÊÏÕ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁÔÏÓ 2016 / ÅÈÍÉÊÇ ÅËËÁÓ - Í.ÖÅÑÏÅ / EURO 2016 / PRELIMINARY / GREECE - FEROE ISLANDS

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε και τυπικά το πρωί του Σαββάτου. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποτελεί οριστικά παρελθόν για την Εθνική ομάδα, καθώς το διαζύγιο με την ομοσπονδία επικυρώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

Το ραντεβού έγινε σε καλό κλίμα και ο Γιώργος Σαρρής εξήγησε στον προπονητή πως μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας δεν είχε άλλη επιλογή από τη λύση της συνεργασίας τους. Πάντως αποφασίστηκε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός να παραμείνει στον πάγκο για το φιλικό με τη Σερβία την ερχόμενη Τρίτη στα Χανιά κι εν συνεχεία να αποτελέσει παρελθόν.

Όσον αφορά στην αποζημίωσή του, παρότι το συμβόλαιό του προέβλεπε να πάρει όλο το ποσό του συμβολαίου του (1,5 εκατ. ευρώ), τελικά θα πάρει ένα μέρος από τα υπόλοιπα χρήματα και όχι ολόκληρο το ποσό.

Ο Ρανιέρι «χρεώθηκε» το κάκιστο ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016, με μόλις έναν βαθμό σε τέσσερα ματς και τρεις εντός έδρας ήττες, με τελευταία και πιο οδυνηρή αυτή από τα Νησιά Φερόε χθες βράδυ.

Ήδη η ομοσπονδία έχει αρχίσει να αναζητεί τη διάδοχη κατάσταση.