Σήμερα στο Ηράκλειο το τελευταίο αντίο στο Σταύρο Βρέντζο
vrentzos-mesa_171024_150844

Αποχαιρετούν, σήμερα, συγγενείς και φίλοι το Σταύρο Βρέντζο, που έφυγε από τη ζωή, χθες τα ξημερώματα, σε ηλικία 72 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο στις 4:00 μ.μ., η ταφή θα γίνει στη Γέννα Μονοφατσίου – τόπο καταγωγής του. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 3:30 μ.μ.

Ο Στ.Βρέντζος μεγάλωσε ως μέλος μίας φτωχής κτηνοτροφικής οικογένειας , αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει. Έγινε στρατιωτικός γιατρός και το διάστημα της χούντας υπέφερε για τις πεποιθήσεις του. Μάλιστα ο ίδιος πήγε κόντρα στο κοινωνικό και οικογενειακό ρεύμα στηρίζοντας πάντα τη δημοκρατική παράταξη.

Κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για μία τετραετία -επί Σημίτη- αλλά πληγώθηκε πολύ όταν κάποιοι τον κατηγόρησαν για την εποχή εκείνη της επταετίας.

Ο ίδιος αντέδρασε με μηνύσεις τις οποίες κέρδισε στα δικαστήρια.

«Η απάντησή μου είναι μία και ξεκάθαρη. Οι καταγγελίες τους είναι εντελώς ψεύτικες. Ο Σταύρος Βρέντζος υπέφερε, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη Χούντα. Την πολέμησε με κάθε μέσο, με κάθε ευκαιρία και δεν υπήρξε ποτέ όργανό της» είχε δηλώσει τότε.

Είχε ομολογήσει ότι αυτή η ιστορία του στοίχισε πολύ. Τόνισε νιώθει βαθιά προσβολή, καθώς συκοφαντείται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις για τον ίδιο και την παράταξή του, ακριβώς την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές. «Νιώθω βαθιά προσβολή, γιατί με κατηγορούν σήμερα άνθρωποι που εδώ και 30 χρόνια δεν τόλμησαν έστω και μια φορά να με κατηγορήσουν δημόσια» είχε πει τότε.

 

 

 

cretalive.gr