Η συμβουλή του αντιδημάρχου Γόρτυνας για τους οδηγούς μόνο με 4Χ4 και αντιολισθητικές αλυσίδες.
XIONIA

Για μια ακόμα φορά ο χιονιάς δυσκολεύει τις μετακινήσεις στο Νότο της Κρήτης. Όπως ανέφερε στην Πρωινή Πτήση του dream 90,6 o αντιδήμαρχος Γόρτυνας κ. Δημήτρης Γαρεφαλάκης, γίνονται προσπάθειες ώστε να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό, ωστόσο εξέφρασε και το παράπονο ότι δεν υπάρχει βοήθεια από τους όμορους Δήμους Φαιστού και Ηρακλείου, σε ένα οδικό δίκτυο που αφορά όχι μόνο δημότες του Δήμου Γόρτυνας αλλά και τη Μεσαρά αλλά και το Ηράκλειο.
Για τους οδηγούς η συμβουλή του αντιδημάρχου είναι να κινούνται μόνο με 4Χ4 και αντιολισθητικές αλυσίδες.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα νότια του Δήμου Αμαρίου όπου η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Όπως είπε στην εκπομπή μας ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Αδάμ Παραδεισανός, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς και κυρίως τις βραδινές ώρες όπου προβλέπεται και παγετός.
Όσον αφορά το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, σύμφωνα με τα όσα είπε στην Πρωινή Πτήση ο δήμαρχος κ. Μανώλης Κοκοσάλης, τα πράγματα είναι καλύτερα από τον προηγούμενο χιονιά, γίνεται συνεχής καθαρισμός στο οδικό δίκτυο, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης στα ορεινά του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Σπηλίου μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο κεντρικό οδικό δίκτυο.