Το σπαρακτικό γράμμα στην 9χρονη Τζούλια που σκοτώθηκε για να σώσει την 4χρονη αδερφούλα της (PHOTOS)
b54d35e6b555506c73a6fb4fd6b5eb10

Η θυσία της συγκίνησε όλο τον κόσμο. Έβαλε το μικρό κορμάκι της για να σώσει την 4χρονη αδερφούλα της. Ανάμεσα στα 35 φέρετρα στην τελετή για τους νεκρούς από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία κι ένα λευκό, αυτό της 9χρονης Τζούλια.

Είναι το κορίτσι που θυσίασε τη ζωή του, όταν κάλυψε με το σώμα της την αδερφή της. Η μικρή Τζιόρτζια έχασε τη ζωή της στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο. Αλλά κατάφερε να σώσει την αδερφή της. Η 4χρονη Τζούλια είναι ο τελευταίος άνθρωπος που ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια.

Το λευκό φέρετρο της Τζούλια είχε πάνω, εκτός από τη φωτογραφία της, κι ένα σημείωμα. Ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον Αντρέα, έναν από τους διασώστες που βρέθηκαν στα ερείπια από την πρώτη στιγμή και έδωσαν τα πάντα για να σώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν. Εκείνη, όμως, δεν κατάφεραν να τη σώσουν.

«Αντίο μικρούλα» ξεκινά το σπαρακτικό σημείωμα του διασώστη, που ζητά συγγνώμη γιατί «γιατί αργήσαμε να φτάσουμε. Θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να βγάλουμε από εκεί. Όταν γυρίσω στο σπίτι μου στη Λ’ Άκουιλα, θα ξέρω ότι ένας άγγελος με κοιτάζει από τον ουρανό και το βράδυ θα είσαι ένα φωτεινό αστέρι. Αντίο Τζούλια, αν και δεν σε γνώρισα ποτέ, σ’ αγαπάω».

 

 

 

www.athensmagazine.gr