Σπύρος Δραβίλλας: Αυτός είναι ο συνεργάτης του Παλαιοκώστα που αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί
dravilias

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σπύρος Δραβίλλας αυτοκτόνησε μόλις αντιλήφθηκε τους άντρες της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στην μεζονέτα-κρησφύγετο των ληστών – Οι ληστές κινούνταν στις παρυφές της τρομοκρατίας και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη και τον Βασίλη Παλαιοκώστα

 

Από την τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν και οι τρεις ληστές του Διστόμου, ενώ ένας εξ αυτών είναι έπεσε νεκρός. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο νεκρός ληστής δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, αλλά έδωσε τέλος στη ζωή του, προκειμένου να μην συλληφθεί.

Πρόκειται για τους ληστές του Διστόμου, οι οποίοι καταζητούνται και μάλιστα ένας εξ αυτών καταζητείται και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Συγκεκριμένα από την επιχείρηση έχουν συλληφθεί ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, οι οποίοι μάλιστα αιφνιδιάστηκαν από την άρτια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και παραδόθηκαν αμέσως.

Αντίθετα, ο τρίτος ληστής του Διστόμου, Σπύρος Δραβίλας ήταν αυτός που αντιστάθηκε και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών για να δώσει μετά τέλος στη ζωή του.

Ένας από τους συλληφθέντες ληστές ήταν στενός συνεργάτης και του φαντομά καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα και μάλιστα είχε λάβει μέρος και στην απόδραση με το ελικόπτερο του Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι.

Ο Σπύρος Δραβίλλας αυτοκτόνησε μόλις αντιλήφθηκε τους άντρες της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στην μεζονέτα-κρησφύγετο των ληστών – Οι ληστές κινούνταν στις παρυφές της τρομοκρατίας και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη και τον Βασίλη Παλαιοκώστα

Η ληστεία του Διστόμου

Στις 22 Αυγούστου του 2014, οι ληστές του Διστόμου είχαν εισβάλει σε τράπεζα στην πόλη της Βοιωτίας και για ώρα είχαν κρατήσει όμηρο έναν υπάλληλο. Από την πρώτη στιγμή στις έρευνες συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς το περιστατικό έχει «άρωμα» τρομοκρατίας. Οι τρεις ένοπλοι, με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο προτού κλείσει, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ. Οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό και, συγκεκριμένα, Καλάσνικοφ και πιστόλια.

Οι τρεις ληστές του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν για αστυνομικό, βασιζόμενοι στον διάλογο που είχαν μαζί του.

Το τζιπ μάρκας Toyota τύπου RAV4 με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε καμένο σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την τράπεζα, στην παραλία Αγίας Σωτήρας στο Δίστομο. Από εκεί οι δράστες διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, έχοντας πάντα μαζί τους τον ταμία της τράπεζας.

Από το Δίστομο οι ληστές έφθασαν, διά θαλάσσης, στο Ξυλόκαστρο. Ο όμηρος βρέθηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου όπου τον είχαν εγκαταλείψει οι ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν με άγνωστο μέσο.