Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη άλλη μια επιχείρηση Κολοσσός της Ελλάδας
savidis-ivan

Το ενδιαφέρον του για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας «Σουρωτή», έναντι τιμήματος ενός ευρώ ανά μετοχή, επισημοποίησε ο επιχειρηματικός όμιλος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση, ο όμιλος αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας, κατόπιν εκκλήσεων της τοπικής κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομετόχων της.

«Κύριος στόχος της επένδυσης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της “Σουρωτής”, με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητα της, στα τοπικά χαρακτηριστικά της και η συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της. Με σεβασμό στα 100 χρόνια της ιστορίας της, με πίστη στην αξία, καθώς και στις διεθνείς αναπτυξιακές δυνατότητες των προϊόντων της εταιρείας, θα δημιουργηθούν πολλαπλές συνέργειες στο ευρύτερο φάσμα των επιχειρήσεων του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη στις χώρες όπου αυτές δραστηριοποιούνται» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και για όλες τις εργάσιμες ημέρες έως και τις 8 του μηνός, οι μέτοχοι της εταιρείας θα μπορούν να προσέρχονται στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», το οποίο επίσης διαχειρίζεται ο ομογενής επιχειρηματίας, προκειμένου να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους εφόσον το επιθυμούν (κατά τις ώρες 12.00-20.00). Η διαδικασία αγοράς των μετοχών θα ολοκληρώνεται με την άμεση (ταυτόχρονα με την υπογραφή) καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Ουσιαστικά η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη αφορά περίπου το 56% των μετόχων της εταιρείας που ανήκει σε 1.200-1.400 φυσικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου η Coca Cola HBC απέκτησε το 15% της “Σουρωτής”, έπειτα από δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό του ποσοστού, που κατείχε η εταιρεία «Μυστράς ΑΕ», συμφερόντων του επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκου. Τον πλειστηριασμό διενήργησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Το ενδιαφέρον του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη για την αγορά της Βόρειας Ελλάδας, όπου έχει ήδη επενδύσει περί τα 130 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3,5 χρόνια, φαίνεται πως παραμένει ισχυρό. Πρόσφατα, στη διάρκεια του συνεδρίου «Thessaloniki Summit», o Αρτούρ Νταβιντιάν (Arthur Davidian), διευθύνων σύμβουλος της «Dimera» και εκ των στενών συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη, γνωστοποίησε ότι ο όμιλος προτίθεται να επενδύσει τα επόμενα χρόνια κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα, σε υπό εξέλιξη προγράμματα.

Στην ίδια εκδήλωση ο ίδιος επισήμανε ότι οι εταιρείες στις οποίες ο όμιλος έχει επενδύσει λειτουργούν με κερδοφορία, αναφέροντας ενδεικτικά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, την οποία παρέλαβε με ζημίες 40 εκατ. ευρώ και πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που αυτή είχε κερδοφορία, αλλά και το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», που επίσης πέρασε σε θετικό έδαφος το 2015.

piraeuspress.gr