Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ γιατροί του ΠΑΓΝΗ.
Σε «άγραφο νόμο» για γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου φέρεται να είχε καταστεί η απόκρυψη των αμοιβών των απογευματινών ιατρείων από τις φορολογικές τους δηλώσεις. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξήγαγαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ Κρήτης.PAGNH

Στο «κάδρο» της έρευνας βρίσκονται 120 πρόσωπα για τα οποία προέκυψε, όπως αναφέρεται, ότι αμείφθηκαν συνολικά για τις υπηρεσίες τους στα απογευματινά ιατρεία με ποσό περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο οι αμοιβές αυτές δεν δηλώθηκαν ποτέ και δεν φορολογήθηκαν. Κύκλοι του ΣΔΟΕ ανέφεραν χθες στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ότι πρόκειται για υπόθεση σοβαρής φοροδιαφυγής καθώς ο φόρος που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί υπολογίζεται περίπου σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο έλεγχος που έγινε από το ΣΔΟΕ συμπεριλαμβάνει τα έτη από το 2006 έως το 2010. Όλα ξεκίνησαν πριν από μήνες όταν μετά από πληροφορίες, στο «στόχαστρο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τέθηκαν τέσσερις γιατροί. Διαπιστώθηκε ότι αν και έκαναν απογευματινά ιατρεία, για τα οποία αμείβονταν κανονικά από τους προβλεπόμενους ειδικούς λογαριασμούς, τα εισοδήματα αυτά ουδέποτε δηλώθηκαν στην εφορία.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το θέμα είχε ευρύτερες διαστάσεις αφού δεν προέκυψε ζήτημα για πέντε ή δέκα εργαζόμενους αλλά για 120 πρόσωπα, ενώ δεν αποκλείεται αντίστοιχοι έλεγχοι να διενεργηθούν και σε άλλα νοσοκομεία του νησιού.