13.8 C
Αθήνα
6 Δεκεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
ΕλλάδαΚρήτη

Στη φυλακή οδηγείται ο αποκαλούμενος «δράκος» του Facebook…Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου

drakos

Προφυλακίστηκε ο 22χρονος γόνος εύπορης οικογένειας που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία – Πώς εκβίαζε ανήλικα κορίτσια και δημιουργούσε πορνογραφικά βίντεο
Στη φυλακή οδηγείται ο 22χρονος γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών που αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για παιδική πορνογραφία.
\
Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «δράκο» του Facebook, για τον οποίο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε με βούλευμά του ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Έτσι, ο κατηγορούμενος, που μέχρι την έκδοση του βουλεύματος βρίσκονταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό φρουρούμενος στο σπίτι του στα Βόρεια Προάστια, αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες στη φυλακή.

Το δικαστικό συμβούλιο είχε επιληφθεί της υπόθεσης, προκειμένου να λύσει με βούλευμά του τη διαφωνία που είχε ανακύψει, αμέσως μετά την απολογία του κατηγορουμένου, μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ ο εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Τη διαφωνία κλήθηκε να λύσει στη συνέχεια το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του δράστη.

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί πριν από περίπου δυο εβδομάδες μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με τις αρχές και με στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με «πρωταγωνίστριες» ανήλικες κοπέλες. Η μέθοδός του ήταν απλή: Πρώτα γίνονταν «φίλος» με τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και έπειτα υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν «ανεβάσει» στο προφίλ τους.

Στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια του το υλικό τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Το μοντάζ των βίντεο ήταν απλή υπόθεση για τον 22χρονο, ο οποίος είχε φέρεται να είχε σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Έχοντας στα χέρια του το υλικό αυτό ο νεαρός προχωρούσε έπειτα στην υλοποίηση του δευτέρου μέρους του σχεδίου του: Όπως κατηγορείται επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει τα συγκεκριμένα υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχές, έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα. Όπως μάλιστα, προέκυψε για ένα κορίτσι ηλικίας 14 χρόνων, είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.

Κατά την έρευνα από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη κατοχή του δράστη βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, τα οποία κατασχέθηκαν. Η σύλληψη του δράστη έγινε στις 14 Μαΐου.

Διαφωνία
Μετά τη σύλληψή του ο 22χρονος κατηγορούμενος, οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.
Στη συνέχεια, οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ωστόσο, μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, την οποία έλυσε το δικαστικό συμβούλιο υπέρ του εισαγγελέα που είχε ζητήσει προφυλάκιση.

 

 

protothema.gr

Related posts

Αυτή η φωτογραφία είναι στο βιβλίο της Ε’ δημοτικού εδώ 10 χρόνια και την ανακάλυψαν τώρα!!

907@dreamfm.gr

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ Α.Σ.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

907@dreamfm.gr

Σύντεκνος με τον Μάκη Γκαγκάτση ο δικός μας Πλούταρχος…Εικόνες από Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

907@dreamfm.gr

Leave a Comment