Στη Βουλή τα τεράστια κενά στο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου …104 ώρες εβδομαδιαίου προγράμματος
gimnasio_gel_timpaki_856_482_76

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τα τεράστια κενά στο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου.

avgenakis
Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει «Δύο μήνες και πλέον από την έναρξη του σχολικού έτους, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Χώρα μας αντιμετωπίζουν ένα οξύτατο πρόβλημα άνευ προηγουμένου. Πρόκειται για τις τεράστιες ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, τόσο στα δημοτικά όσο στα γυμνάσια και στα λύκεια. Ειδικότερα στο νομό Ηρακλείου εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια κενά με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να υπολειτουργούν και να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες.

Στο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου τα τεράστια κενά έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και έχουν προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές/τριες, ιδίως αυτών της Γ’ Λυκείου. Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει να διδάσκονται Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την Γ’ Λυκείου, καθώς και βασικά μαθήματα όλων των τάξεων. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, απουσιάζουν συνολικά 104 ώρες εβδομαδιαίου προγράμματος, ενώ κάποια από τα μαθήματα διδάσκονται από εκπαιδευτικό άλλης κατάρτισης από αυτή που απαιτείται για τη διδασκαλία του μαθήματος. Για παράδειγμα, η Βιολογία κατεύθυνσης διδάσκεται από εκπαιδευτικό άλλης κατάρτισης, ενώ η Βιολογία γενικής παιδείας δεν διδάσκεται καν. Δυστυχώς, τα κενά δεν εστιάζονται αποκλειστικά και μόνο στην Γ’ Λυκείου, αλλά σε όλες τις τάξεις του Λυκείου όπου δεν διδάσκονται σημαντικά μαθήματα και ιδιαίτερα μαθήματα κατεύθυνσης.

Όλα αυτά κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ισότητα στην εκπαίδευση και στον τρόπο αξιολόγησης που θέτει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Επιπλέον, στα προβλήματα του Λυκείου Τυμπακίου συγκαταλέγεται και η άμεση ανα-μοριοδότηση του σχολείου μας καθώς απωθεί του καθηγητές να έρθουν σε ένα από τα μεγαλύτερα, αλλά και από τα πιο απομακρυσμένα Λύκεια από την πρωτεύουσα του νομού. Η προβληματική αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά το Λύκειο Τυμπακίου.

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να ολιγωρεί, χωρίς να ενεργεί τα δέοντα για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα που η αβλεψία της έχει δημιουργήσει με αποτέλεσμα το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα στάση του, οφείλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να επιλύσει άμεσα το μείζον πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κενών στο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου και την αποτελεσματική λειτουργία του;

Ποιες οι δράσεις που έχετε αναλάβει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τεράστιων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία;

Ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Παιδείας το ταχύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεγάλων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία και την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, ιδίως στα μαθήματα κατεύθυνσης;»

– See more at: http://www.mesaralive.gr/post/sth-boulh-ta-terastia-kena-sto-geniko-lukeio-tumpakiou/local-news/3832#sthash.j6aRN7LR.ekqKbEQn.dpuf