Στην τελευταία θέση απορρόφησης αποφοίτων η Ελλάδα: Άνεργοι οι μισοί πτυχιούχοι στην Ελλάδα
fititis

Άνεργοι είναι οι μισοί πτυχιούχοι στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ 31 κρατών ως προς τον δείκτη απασχόλησης.

Σύμφωνα με έρευνα του TheKnowledgeAcademy.com, που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, η Ελλάδα με ποσοστό 50,5% βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας των 31 χωρών, μετά τις Ιταλία, Ισπανία, Κροατία και Βουλγαρία με ποσοστά 52%, 66,3%, 67,3% και 70,2% αντίστοιχα. Αντιθέτως, οι Ισλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία και Γερμανία βρίσκονται στις πέντε κορυφαίες χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

«Η ιστοσελίδα, που εξειδικεύεται σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, αποφάσισε να διερευνήσει το ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων αποφοίτων σε ολόκληρη την Ευρώπη – επεξεργαζόμενη τα τελευταία στοιχεία της Eurostat – για να διαπιστώσει ποιες χώρες είναι οι καλύτερες και σε ποιες θα έπρεπε, ίσως, οι ενδιαφερόμενοι να το ξανασκεφτούν», σημειώνουν οι αναλυτές της έρευνας.

Και προσθέτουν: «Σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Ισπανία, περίπου το 30% των αποφοίτων δεν έχει δουλειά. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες άλλες στις οποίες η εξεύρεση εργασίας είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στην Ιταλία και στην Ελλάδα, για παράδειγμα σχεδόν το 50% των πτυχιούχων είναι άνεργο».

Πηγή LiFO