Τα 29 κιλά κοκαΐνης και η εμπλοκή των δύο Κρητικών (φωτογραφίες)
koka2

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή – μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, καθώς επίσης και στην αποθήκευση και νόθευση – επανατυποποίησή της, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της, εξάθρωσε η αστυνομία στην Πάτρα. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται δύο Κρητικοί, οδηγοί φορτηγών ψυγείων, από χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, ηλικίας 36 και 38 ετών, όπως έγραψε το ekriti.gr.

κοκαϊνη πάτρα

Η επίσημη παρουσίαση της σοβαρής υπόθεσης, έγινε σήμερα από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 38χρόνων, καθώς και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 31 και 33χρονων αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

κοκαίνη πάτρα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, πιστόλι και κατάλληλος εξοπλισμός για επανατυποποίηση ναρκωτικών.

κοκαϊνη πάτρα

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα , κατάφερε απογευματινές ώρες της (20-10-2016), να εντοπίσει στο λιμάνι της Πάτρας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και να συλλάβει τους δύο ημεδαπούς δράστες, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ποσότητα κοκαΐνης 28,9 κιλών περίπου.

κοκαϊνη πάτρα

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Αθηνών, στο ύψος της Κορίνθου, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την κοκαΐνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δύο αλλοδαπών σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης ,
ακατέργαστη κάνναβη (1.545) γραμμαρίων,
είκοσι (20) σπόροι κάνναβης,
νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους πέντε (5) γραμμαρίων,
πιστόλι με γεμιστήρα,
δεκαπέντε (15) φυσίγγια,
φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, με επισυρόμενο θάλαμο
Ι.Χ. αυτοκίνητο
χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ,
έντεκα (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας έως δύο (2) τόνους, με τα εξαρτήματά της,
δύο (2) μεταλλικές πλάκες,
συσκευή θερμοκόλλησης και ζελατίνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.