Τα πέταξαν όλα για καλό σκοπό: Γιατί βγήκαν γυμνές στην παραλία οι Βραζιλιάνες; (PHOTOS)
de4cb1e7fc990e8d614acd3d039b966c

Για καλό… σκοπό πέταξαν το σουτιέν από το μαγιό τους καλλίγραμμες Βραζιλιάνες σε παραλία του Ρίο. Νεαρές Βραζιλιάνες επέδειξαν τα κάλλη τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους για τον καρκίνο του μαστού, μια ασθένεια που πλήττει όλο και περισσότερες γυναίκες. 

Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στις αισθητικές επεμβάσεις, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα “Bild” προσθέτοντας πως, κάθε χρόνο, δύο εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται στη χώρα με το διάσημο  καρναβάλι. Την ίδια ώρα όμως, που οι γυναίκες στη Βραζιλία είναι εξοικειωμένες με ανάλογες επεμβάσεις, όπως με τα εμφυτεύματα στήθους, την λιποαναρρόφηση και τις πλαστικές, ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού παραμένουν ταμπού. Για να αφυπνίσουν το λαό της Βραζιλίας για την ασθένεια αυτή, πολλές νεαρές γυναίκες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, πετώντας το επάνω μέρος από το μπικίνι τους.

Ο φωτογραφικός φακός, προς μεγάλη ευχαρίστηση του ανδρικού πληθυσμού, αποθανάτισε τις πανέμορφες Βραζιλιάνες να ποζάρουν τόπλες στην παραλία Ιπανέμα του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως αναφέρει η βραζιλιάνικη εφημερίδα “Latin American Herald Tribune”. H πρωτοβουλία των γυναικών έχει όνομα: “Τόπλες στο Ρίο”. “Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να ζει χωρίς στήθος”, λέει στην εφημερίδα της Βραζιλίας μία από τις καλλίγραμμες κυρίες.

Οι γυναίκες που πρόταξαν τα στήθη τους στην διάσημη παραλία της Βραζιλίας εξέφραζαν ταυτόχρονα και την έντονη δυσφορία τους για την απόφαση των αρχών να απαγορεύσουν στις λουόμενες να κάνουν τόπλες στις παραλίες της χώρας. “Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει επιτέλους τέλος στην σεμνοτυφία”, υποστηρίζουν προτάσσοντας τα γυμνά τους στήθη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα