Θα «ψηθεί» η Κρήτη – Το θερμόμετρο στους 40°C
kafsonas

Ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο εν μέσω καλοκαιριού.

Έρχεται ένα «καυτό» τριήμερο, καθώς όπως όλα δείχνουν, ο καιρός θα μας δείξει το πιο… ζεστό του πρόσωπο με υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους που θα μας κάνουν να τρέξουμε στην παραλία ή να κάτσουμε δίπλα σε ένα ανεμιστήρα.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να «χτυπά» πάνω από 30 βαθμούς κελσίου σε όλη την Κρήτη, και τον καιρό να είναι ιδανικό για μικρές εξορμήσεις στο νησί.

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες θα μας αφήσουν χωρίς ανάσα από εβδομάδα. Σύμφωνα με το meteo.gr, τη Δευτέρα ο υδράργυρος σε κάποιες πόλεις της Κρήτης όχι απλά θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς κελσίου, αλλά θα φτάσει και σαραντάρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Άγιος Νικόλαος, αφού όπως βλέπουμε και παρακάτω, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 41 βαθμούς κελσίου.

Στα Χανιά τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς κελσίου. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στο Ηράκλειο, ενώ στο Ρέθυμνο η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα αναμένεται στου 36 βαθμούς κελσίου.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος, πρόκειται για ένα καύσωνα ο οποίος όμως δε θα είναι ακραίος, «θα είναι μέτριας έντασης, όμως κατά τη διάρκεια που οι θερμές αέριες μάζες θα μας επισκεφτούν, ο υδράργυρος τοπικά θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40°C.».

Ο καιρός το τριήμερο

Ηράκλειο

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια αναμένεται στο Ηράκλειο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2-3 μποφόρ. Στους 30 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Σάββατο: Ηλιοφάνεια και το Σάββατο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Στους 31 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία

Κυριακή: κόκκινο θα «χτυπήσει» ο υδράργυρος την Κυριακή με 34 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2-3 μποφόρ και αναμένεται ηλιοφάνεια.

Ρέθυμνο

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια και στο Ρέθυμνο την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2-3 μποφόρ. Στους 28 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Σάββατο: Ηλιοφάνεια αναμένεται το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2-3 μποφόρ. Στους 29 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Κυριακή: Ζέστη θα έχει την Κυριακή στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3 μποφόρ. Στους 32 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Άγιος Νικόλαος

Παρασκευή: Το τριήμερο όμως στον Άγιο Νικόλαο αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Στους 32 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ.

Σάββατο: Ηλιοφάνεια αναμένεται το Σάββατο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Στους 32 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Κυριακή: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και την Κυριακή, στους 35 βαθμούς κελσίου. οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4 μποφόρ.

Χανιά

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια την Παρασκευή και στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3 μποφόρ. Στους 30 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Σάββατο: Ηλιοφάνεια και το Σάββατο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 2-3 μποφόρ. Στους 31 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Κυριακή: «Κόκκινο» την Κυριακή στα Χανιά με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2-3 μποφόρ. Στους 34 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος την Κυριακή

Τυμπάκι 40°C

Μοίρες 40°C

Σφακιά 37°C

Ζαρός 37°C

Ιεράπετρα 36°C

Γέργερη 36°C

Μάλια 34°C

Σητεία 31°C

Βιάννος 31°C

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε ΕΔΩ.

 

 

neakriti.gr