• 30 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

«Θέλουμε σχολείο για να στεγάσει τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής της Μεσαράς»

Vinkmag ad

Την ανάγκη για τη δημιουργία ενός βιοκληματικού σχολείου που θα στεγάσει όλα τα Ειδικά Σχολεία της Μεσαράς, έθεσε στον Περιφερειάρχη Κρήτης ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου κ. Ζαχαρίας Καψαλάκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο steσχολείο.
– Στην περιοχή μας υπάρχουν 4 σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, είπε. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Νηπιαγωγείων, Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων και βέβαια το ΕΕΕΕΚ. Κανένα από αυτά δε στεγάζεται σε κτήριο που να είναι φτιαγμένο για το λόγο αυτό. Όλες οι σχολικές μονάδες βρίσκονται σε κτίρια που κανένα δεν έχει προδιαγραφές για να στεγάσει παιδιά με αναπηρίες.
Τόνισε επίσης ότι συμβαίνει το εξής παράδοξο. Από το ίδιο σπίτι πηγαίνουν δυο διαφορετικά αυτοκίνητα και παίρνουν δυο μαθητές. Ο ένας πάει στο Τυμπάκι και ο άλλος στην Πόμπια. Και έχουμε όχι μόνο μια, αλλά και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Σημείωσε ακόμα ότι με τη σημερινή κρίση οι μονάδες της ειδικής αγωγής έχουν απογυμνωθεί από Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.
– Το ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου έχει Νοσηλεύτρια, το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της Πόμπιας δεν έχει. Αντίθετα τα σχολεία της Πόμπιας έχουν Φυσιοθεραπεύτρια και εμείς δεν έχουμε. Αν συστεγαζόμαστε θα υπήρχε βοήθεια για όλους είπε!

Η μεταφορά
Το ακανθώδες θέμα της μεταφοράς των μαθητών με αναπηρίες έθιξε ο κ. Καψαλάκης.
– Η μεταφορά των μαθητών μας πρέπει να αλλάξει… Θα πρέπει να περάσει στην Περιφέρεια και να γίνεται με ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία. Είναι αδιανόητος ο τρόπος μεταφοράς των μαθητών με αναπηρία σήμερα. Δεν μπορεί αυτά τα παιδιά να φορτώνονται σαν τσουβάλια. Θα πρέπει να μπαίνουν και να βγαίνουν με το καρότσι τους στα λεωφορεία, υπογράμμισε!
Με τα παραπάνω συμφώνησε και η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη. «Είναι και θέση και όραμα της Δημοτικής Αρχής η δημιουργία σχολικής μονάδας που θα στεγάσει τους μαθητές με αναπηρία. Ήδη ο Δήμος ετοιμάζει μελέτη. Θα είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Κρήτη που θα έχει μια τέτοια ολοκληρωμένη πρόταση, που θα είναι προς το συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών τους. Είναι κάτι που το δικαιούνται και οι μαθητές μας μα και ο τόπος μας».
– Προχωρήστε τη μελέτη κ. Πετρακογιώργη και η Περιφέρεια Κρήτης θα την εντάξει στη νέα προγραμματική περίοδο, είπε ο κ. Αρναουτάκης.
Επίσης είπε προς τους παριστάμενους αντιδημάρχους να ψάξουν για λεωφορείο μεταφοράς ΑΜΕΑ και η Περιφέρεια θα φροντίσει για την αγορά του.
– Και αυτό το θέμα θα πρέπει να λυθεί άμεσα, είπε χαρακτηριστικά!

Loading

  Read Previous

  Νέα ισοπαλία, νέο 2-2 ανάμεσα σε ΑΟΤ και Αλμυρό.

  Read Next

  «Δρόμος ζωής…να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας »

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular