Τιμή στον Ήρωα Μ. Μπικάκη από τον νέο Υπουργό Άμυνας- Στην Κρήτη σήμερα ο Πάνος Καμμένος
Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να…παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής για τον ήρωα της Κυπριακής τραγωδίας, Μανώλη Μπικάκη.

kamenos

Σύμφωνα με όσα είπε στο cretalive ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση από το Υπουργείο ότι ο κ. Καμμένος μετά την επίσκεψή του στα Ίμια θα βρεθεί στον Αμύγδαλο δίπλα στους Παρανύμφους, τόπο καταγωγής του Μ. Μπικάκη για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις τιμής στον Κρητικό ήρωα.

Άμεσα, σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Υπουργού, που υπολογίζεται ότι θα αφιχθεί στην περιοχή περίπου στις 12.00 το μεσημέρι.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Μπικάκης έλαβε μέρος στον πόλεμο ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974,υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.). Έμεινε στην ιστορία για την ηρωική προσπάθεια που έκανε πολεμώντας επί τέσσερεις ημέρες μόνος του και ενώ τον θεωρούσαν οι συμπολεμιστές του νεκρό, αφού αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις. Κατέστρεψε έξι τουρκικά τεθωρακισμένα άρματα Μ48-Α2 με αντιαρματικά βλήματα ΠΑΟ. Αφού απολύθηκε από το Στρατό, στη συνέχεια εργάστηκε ως οικοδόμος έως το 1994, όπου και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας με ειδική πλακέτα που απεστάλη από τον τότε Πρόεδρο της Λέσχης Στέφανο Δρούγκα, στους γονείς του στην Κρήτη.

 

 

cretalive.gr