Του άλλαξε…τα φώτα: 29χρονος τυφλώθηκε μετά από έντονο οργασμό
tiflosi

Οι ιατροί αποδίδουν την τύφλωση σε μια λάθος τακτική που εφάρμοσε ο 29χρονος στην κορύφωση, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και αμνησία.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βρετανία. Πρωταγωνιστής είναι ένας 29χρονος, ο οποίος μετέβη σε κλινική, υποστηρίζοντας ότι έχει τυφλωθεί στο αριστερό του μάτι.
Όπως αποκάλυψε το «British Medical Journal», η διάγνωση των πρώτων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδιναν καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς είχε συμβεί με αποτέλεσμα οι γιατροί να ζητήσουν από τον νεαρό να ξαναπάει στην κλινική μετά από τρεις μέρες.
Κατά τη δεύτερη επίσκεψή του, εξετάστηκε από έναν άλλο οφθαλμολόγο, ο οποίος, έχοντας υποψιαστεί τι είχε συμβεί, άρχισε να ρωτά τον 29χρονο για τη σεξουαλική του δραστηριότητα. Ο νεαρός αποκάλυψε στον γιατρό πως το βράδυ πριν χάσει την όραση του είχε μία ιδιαίτερα έντονη σεξουαλική επαφή. Τόσο έντονη που για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την απόλαυση κατά την κορύφωση, επιδόθηκε σε μια τακτική γνωστή ως «Valsalva Maneuver», η οποία προτείνεται από τους σεξολόγους ως μία τακτική ενάντια στην πρόωρη εκσπερμάτωση.
Ειδικότερα, το «Valsalva Maneuver» είναι η προσπάθεια βίαιης εκπνοής με κλειστή τη γλωττίδα, τη μύτη και το στόμα. Κατά την ερωτική πράξη, όταν ο άνδρας νιώθει ότι πλησιάζει η κορύφωση, ορισμένοι προτείνουν να κρατά την αναπνοή του και να προσπαθεί να φέρει τα πόδια του σε γωνία 90 μοιρών (στην περίπτωση του 29χρονου αυτό δεν ήταν δυνατό λόγω της στάσης που έχει κατά την διάρκεια της επαφής). Ο νεαρός μάλιστα χρησιμοποίησε τη μέθοδο πολλές φορές, ενώ συνέχισε να κρατάει την αναπνοή του και την στιγμή της ολοκλήρωσης.
Μάλιστα, η τύφλωση δεν είναι η μοναδική παρενέργεια που μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη τακτική, καθώς η έντονη πίεση στο αίμα που πάει στον εγκέφαλο, ενδεχομένως να οδηγήσει και σε αμνησία, όπως κατέληξε μία άλλη έρευνα που έγινε το 1998.

 

 

 

 

news247.gr