19.3 C
Αθήνα
2 Δεκεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Κρήτη

“Τσικουδιές και οδήγηση δεν πάνε μαζί”: Στην Κρήτη υπάρχει μια διάχυτη μαγκιά στους δρόμους

troxaia28321

Τον γνωρίσαμε με το αγωνιστικό του ψευδώνυμο, Ιαβέρης (κατά κόσμον Τάσος Μαρκουίζος), ως οδηγό αγωνιστικών αυτοκινήτων, αλλά ευρύτερα γνωστός έγινε με τον πολύχρονο αγώνα του για την προώθηση της ασφαλούς οδήγησης. 

Είναι γνωστός για τον ωμό τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στα τροχαία δυστυχήματα και στην οδήγηση στην Ελλάδα ενώ αποκαλεί τα τροχαία δυστυχήματα ως “τροχαία εγκλήματα”.

Στην Κρήτη τον χρόνο που μας πέρασε άφησαν την τελευταία τους πνοή 68 άτομα στους δρόμους, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι νέοι άνθρωποι.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον Τάσο Μαρκουίζο έναν από τους πλέον αρμόδιους και ειδικούς για το θέμα

Αυτά που μας είπε για την οδήγηση στην Κρήτη δεν θα αρέσουν και πολύ, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τους κακούς επαρχιακούς δρόμους και τον ΒΟΑΚ, την έλλειψη φωτισμού και την ελλιπή οδική σήμανση. Κανείς δεν αρνείται, βέβαια, ότι όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη αλλά μήπως υπάρχει και κάτι άλλο;

“Δεν είναι συγκεκριμένα μόνο η Κρήτη που εξελίσσεται μια γενοκτονία στους δρόμους αλλά ολόκληρη η Ελλάδα.

Κανείς δεν σέβεται τον εαυτό του σε αυτή την χώρα όταν οδηγάει. Αδιαπαιδαγώγητοι οδηγοί χωρίς ίχνος ενημέρωσης.

Στην Κρήτη επειδή οι τσικουδιές αρχίζουν από το πρωί και υπάρχει και μια διάχυτη μαγκιά στους δρόμους που δεν καταλαβαίνω που τη βρήκατε ενώ επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζουν ορισμένοι Κρητικοί ότι είναι σπουδαίοι οδηγοί. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα έλλειψη σεμνότητας. Όταν κάποιος γνωρίζει ένα αντικείμενο πολύ καλά το σέβεται και είναι ταπεινός και δίνει αξία στην ανθρώπινη ζωή αμα είσαι και μεθυσμένος τρέχα γύρευε.”

Υπάρχει η αντίληψη ότι για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη οφείλεται στο οδικό δίκτυο

“Το οδικό δίκτυο δεν φτιάχτηκε μόνο του είναι φτιαγμένο από Κρητικούς. Αυτοί που το έφτιαξαν ντο οδικό δίκτυο δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους ούτε την οικογένεια τους για τις κακοτεχνίες, αυτοί που το παραλαμβάνουν, γιατί το παραλαμβάνουν, αφού δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο ο κ.Μαρκουίζους τόνισε ότι αφού στην Κρήτη γνωρίζουμε ότι το οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση γιατί εμείς δεν προσαρμοζόμαστε με αυτό; (Να οδηγούμε νηφάλιοι, χαμηλές ταχύτητες κτλ)

“Αυτό που είναι ξεχωριστό σε σχέση με τον άνθρωπο και τα άλλα ζώα είναι ότι μπορεί να προσαρμόζεται. Γνωρίζεις λοιπόν την επικινδυνότητα των δρόμων γιατί δεν προσαρμόζεσαι με αυτούς; “

Μόνο ένας ηλίθιος λαός σαν τους Έλληνες σκοτώνεται με τέτοιους ρυθμούς. Είμαστε πρώτοι σε θανάτους ηλικίας κάτω των 30 ετών, η πολιτεία ας κάνει κάτι για αυτό. Έστω, να βάλει τηλεοπτικά σποτ να ενημέρωση τους κάγκουρες στην Ελλάδα ότι κλείνουν τα σπίτια τους ενώ και στο σχολείο να υπάρχει μια επικοινωνία για τα τροχαία δυστυχήματα. Γενικότερα όποιος σκοτώνει ελληνόπουλα στους ελληνικούς δρόμους είναι εχθρός της πατρίδας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.”

Στην Κρήτη για το έτος 2016 σκοτώθηκαν 68 άτομα

“Εγώ πιστεύω ότι είναι αρκετοί παραπάνω. Αμφιβάλω αν καταγράφονται ο πραγματικός αριθμός των ατόμων γιατί υπάρχουν και σοβαροί τραυματισμοί που καταλήγουν στον θάνατο αυτό δεν ισχύει μόνο για την Κρήτη αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια φορά είχα κατέβει στην Κρήτη για να πάω στο Ρέθυμνο και να μιλήσω σε ενα σχολείο, μαζί με τον διοικητή της τροχαίας , μας φώναξαν κάποιοι νεαροί 9 το πρωί πιούμε τσικουδιές. Δεν είναι δυνατόν αυτό να πίνεις 9 το πρωί τσικουδιές και μετά να πιάνεις το τιμόνι.”

Πολλοί γονείς, ιδιαίτερα στην επαρχία δίνουν το τιμόνι στα παιδιά τους από τα 14 ή και σε μικρότερη ηλικία

“Αυτό δεν υπάρχει μόνο στην Κρήτη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα παιδιά αντιγράφουν βιωματικά τα πρότυπα τους, αντιγράφουν λοιπόν τον παππού και τον πατέρα και έτσι αυτό συνεχίζεται όταν αυτοί γίνουν γονείς.

Τι νομίζεις ότι τα παιδιά στην Κρήτη που κάνουν μαγκιές δεν είναι  το ίδιο με τις μαγκιές του παππού τους ή του πατέρα τους

Όλοι οι “μάγκες” στην Κρήτη, με την έννοια αυτοί που οδηγούν σαν “κάγκουρες”, να καταλάβουν ότι είναι κρίμα να κλείνει το σπίτι τους αν δεν ενδιαφέρονται για αυτό τότε είναι άξιοι της μοίρας τους”

 

 

 

 

flashnews.gr

Related posts

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΔΡΙΜΙΣΤΙΑΝΑΚΗΣ

907@dreamfm.gr

Ο Γιώργος Καπουτζίδης θα παρουσιάσει το φετινό ”Cliff diving” του Αγίου Νικολάου

907@dreamfm.gr

Αν είναι δυνατόν: Νεκρά πρόβατα σε φρεάτιο ύδρευσης στη Βιάννο

907@dreamfm.gr

Leave a Comment