• 26 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Τσουχτερά πρόστιμα για το κάπνισμα και στο Ρέθυμνο

Vinkmag ad

Με πρόστιμα και μάλιστα τσουχτερά απειλούνται οι παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου σε όλους τους δημόσιους χώρους και ήδη και στο Ρέθυμνο έχει γίνει η «πρεμιέρα» από μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας και της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ήδη ξεκινήσει ελέγχους.crop (1)

Η πρώτη «επίσκεψη» είχε ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν παραβάσεις σε δύο σημεία, το ένα ύψους 1800 ευρώ, καθώς προέκυψαν τρεις παραβάσεις (απουσία πινακίδας απαγόρευσης, απουσία βιβλίου και παρουσία τασακιών), ενώ το δεύτερο ήταν ύψους 550 ευρώ. Παράλληλα, έχουν επιβληθεί πρόστιμα της τάξης των 50 ευρώ σε τρεις πελάτες των καταστημάτων αυτών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου έχει φροντίσει το τελευταίο διάστημα να ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και για το γεγονός ότι επίκεινται αυστηροί έλεγχοι.

Τις προηγούμενες ημέρες το μικτό κλιμάκιο επισκέφθηκε όχι μόνο καφετέριες, αλλά και υπηρεσίες όπως το νοσοκομείο και η εφορεία, αλλά και άλλους δημόσιους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως τόνισε στην Κρητική Επιθεώρηση η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας, Μαρία Καββάλου, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, με στόχο να εφαρμοστεί ο νόμος. Η ίδια τόνισε πως σε καμία περίπτωση η υπηρεσία δεν επιθυμεί να επιβάλει πρόστιμα, όμως εφόσον διαπιστωθεί παράβαση δεν είναι δυνατόν αυτό να μη γίνει. Κάλεσε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να τηρούν τις διατάξεις και να μην καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, όπου αυτό δεν επιτρέπεται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται για την τήρηση του νόμου στις υπηρεσίες, στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας, σε τράπεζες, σε σχολεία, σε αθλητικούς χώρους και γυμναστήρια.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Loading

  Read Previous

  Γιώργος Παπαδόπουλος – Για Σένα.Νέο τραγούδι.

  Read Next

  «Πεδίο μάχης»: Νέο hit single από τους Vegas!

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular