Βγήκε από την εντατική του ΚΑΤ η 20χρονη Σπυριδούλα που υπεβλήθη σε συγκόλλησης του χεριού της
entatiki11

Την πιο ευχάριστη εξέλιξη έχει η υπόθεση με την 20χρονη Σπυριδούλα από το Ηράκλειο που μετά από τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στο Ηράκλειο ,υπεβλήθη σε μία άκρως επιτυχημένη επέμβασης συγκόλλησης του δεξιού της χεριού στο ύψος του βραχίονα , στο νοσοκομείο ΚΑΤ των Αθηνών.

Η κοπέλα το μεσημέρι της Δευτέρας βγήκε από την εντατική και πλέον νοσηλεύεται στην κλινική χεριού άνω άκρου της μικροχειρουργικής.

Ο διευθυντής της μονάδας κ. Σπυρίδωνος που ήταν επικεφαλής στην πρωτοποριακή επέμβαση που έγινε πανελληνίως γνωστή, καθώς επρόκειτο για σπάνιο ιατρικό επίτευγμα. αναφέρει στο neakriti.gr : «Τα νέα είναι ευχάριστα, χθες η νεαρή βγήκε από την εντατική και πλέον είναι σε κλινική σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό που απαιτείται πλέον είναι μια επέμβαση που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες χωρίς όμως να είναι μια επέμβαση που μας ανησυχεί, απλά για περισσότερη βελτίωση της κινητικότητας του χεριού .»

“Πατέρας 20χρονης: Ευχαριστώ τους πάντες, είμαι χαρούμενος που είναι το παιδί καλύτερα.”

Την ίδια ώρα συγκινημένος ο πατέρας της 20χρονης, καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσοι βοήθησαν στο να κρατηθεί ζωντανό το παιδί του με ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες των διασωστών του ΕΚΑΒ Ηρακλείου από τους οποίους και ξεκίνησε η προσπάθεια σωτηρίας της νεαρής γυναίκας αλλά και στους γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλο τον κόσμο, τον απλό κόσμο ,τους διασώστες που κινήθηκαν πολύ γρήγορα και με τον τρόπο που έπρεπε, για να έχουμε αυτήν την έκβαση που έχουμε σήμερα , είμαι χαρούμενος που είναι το παιδί καλύτερα. Ενώ οι γιατροί και εδώ έκαναν κάτι μοναδικό, που ξεπερνάει τα όρια».

“Ήθελε ο Θεός πρώτα από όλα ..”

Ο πατέρας μιλάει επίσης για τη δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στην κόρη του :« Ήθελε ο Θεός πρώτα από όλα , ο Θεός μας βοήθησε και πήγαν όλα καλά. Η κόρη μου δεν θυμάται τις πρώτες εικόνες, ξέρει ότι κρατούσε το χέρι της γιατί είχε αίμα».

Ο πατέρας αναφέρεται και στις πρώτες στιγμές της κόρης του βγαίνοντας από την εντατική: «Η κόρη μου γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας βγήκε από την εντατική ,είναι καλά , είναι χαρούμενη, και το πρώτο μήνυμα που ήθελε να στείλω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους»

“Όταν έμαθα για το παιδί μου, εκείνο ήταν ήδη στην Αθήνα..”

Ενώ αίσθηση προκαλεί και η αναφορά για τις δραματικές στιγμές που ακολουθήσαν λίγες ώρες μετά το τροχαίο. «Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το τροχαίο. Αυτό πρέπει να έγινε στις 5.30 . Δεν έχω μάθει και πολλά για το πώς έγινε , εμένα με ενδιαφέρει η πορεία. Με ψάχνανε να με βρουν . Εγώ το έμαθα 9 με 10 το πρωί και ενώ το παιδί ήταν ήδη στην Αθήνα . Όταν το έμαθα δηλαδή είχε προχωρήσει το θέμα. Πραγματικά με έχει εκπλήξει αυτή η αγάπη του κόσμου δόξα το θεό πήγαν όλα καλάδιασώστες έδρασαν πολύ γρήγορα και όταν το έμαθα ήταν στην Αθήνα το παιδί. Κάνανε την καλύτερη δουλειά οι γιατροί στο Βενιζέλειο».

Η ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου του ΕΚΑΒ

Να σημειώσουμε ότι και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συνεχάρη θερμά τα τοπικά στελέχη του ΕΚΑΒ για την επιτυχή αεροδιακομιδή της 20χρονης. .Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου:

Στις 25 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε με Αεροδιακομιδή από το Ηράκλειο Κρήτης νεαρή, η οποία μετά από τροχαίο είχε ακρωτηριαστεί πλήρως λίγο πάνω από τον αγκώνα.

Μετά την επιτυχή επανασυγκόλληση του ακρωτηριασμένου άνω άκρου της νεαρής τραυματία, ο Πρόεδρος εκ μέρους του ΔΣ του ΕΚΑΒ εκφράζει τις ειλικρινείς ευχές του για την γρήγορη και πλήρη ανάρρωσή της και συγχαίρει θερμά, τα στελέχη του Γραφείου Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ για την άμεση και υπεύθυνη επιμέρους συμβολή τους σε όλη την διαδικασία αντιμετώπισης του ως άνω επείγοντος περιστατικού.

Τα στελέχη του ΕΚΑΒ, εκτέλεσαν το καθήκον τους άμεσα και με επαγγελματισμό, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την επιτυχή αντιμετώπιση του ως άνω πολύ σοβαρού και δύσκολου περιστατικού του ακρωτηριασμού της νεαρής. Παράλληλα κατέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημαντικό ρόλο και τη συμβολή τόσο του Γραφείου Αεροδιακομιδών όσο και του ΕΚΑΒ στην ανασυγκρότηση και διεύρυνση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.
Επίσης, συγχαίρει θερμά όλους τους συντελεστές της επιτυχούς αντιμετώπισης του περιστατικού, Χειρουργούς, Αναισθησιολόγους, το υπόλοιπο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου και της ΜΕΘ του ΚΑΤ.

 

 

 

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

neakriti.gr