Άμορφες μάζες λαμαρίνας που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει από πού προέρχονται, εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως… Σκελετοί οχημάτων, παρατεταγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον, μάρτυρες της ολικής καταστροφής… Καπνοί ακόμα βγαίνουν από τα αποκαΐδια και τις στάχτες που άφησε η πύρινη λαίλαπα.

kameno

Είναι οι πρώτες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα γκαράζ του Norman Atlantic, εκεί όπου ξέσπασε η πυρκαγιά που έκαιγε για μέρες ολόκληρες ό,τι έβρισκε και οδήγησε στη ναυτική τραγωδία με τους 9 νεκρούς και 16 αγνοούμενους στην Αδριατική. Η ιταλική ιστοσελίδα brindisioggi.it κατέγραψε τι επικρατεί σήμερα, είκοσι σχεδόν μέρες μετά στο κουφάρι του πλοίου. Η καταστροφή, ειδικά στα γκαράζ των επιπέδων 3 και 4 είναι ολική. Οι καρότσες των φορτηγών δεν ξεχωρίζουν, καθώς έχουν διαλυθεί εντελώς. Τα επιβατηγά ΙΧ μπορεί κανείς να τα διακρίνει μόνο από τον σκελετό του αμαξώματος που στέκει ακόμα.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, η εικόνα στα κατώτερα γκαράζ, στα επίπεδα 1 και 2, είναι διαφορετική. Ναι μεν οι ζημιές είναι μεγάλες, όμως δεν παρουσιάζουν αυτή τη εικόνα της κόλασης, όπως πιο πάνω.

Οι ιταλοί εμπειρογνώμονες συλλέγουν όλες αυτές τις ημέρες στοιχεία που θα μπορέσουν να εξηγήσουν τι προκάλεσε την πυρκαγιά, πού ακριβώς, αλλά και γιατί αυτή δεν περιορίστηκε εγκαίρως. Από μέρα σε μέρα άλλωστε αναμένεται και η εξέταση των δύο «μαύρων κουτιών» του πλοίου, που θα αποκαλύψουν όλες τις επικοινωνίες και ενέργειες, κατά το επίμαχο διάστημα.

 

 

 

 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Loading