Breaking News :

Τραγωδία στην Κρήτη: Μια νεκρή, ένας σοβαρά τραυματίας σε νέο τροχαίο

Ενέδρα θανάτου με τραυματία σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας – πως συνέβη, τι εξετάζουν οι Aρχές

Δρακόντεια τα μέτρα του Τ.Ο.Ε.Β Α ΖΩΝΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ για τη λειψυδρία

Eurovision 2024: Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στην πρώτη πρόβα – Δείτε βίντεο

Δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη: Εννέα κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί – Ένας 22χρονος στους ηθικούς αυτουργούς

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από Πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον χαμό της Νεκταρίας – Άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρουν τα επίπεδα σανδάλια και τι πρέπει να προσέχετε με τις γυναικείες γόβες.

Θρήνος για την χαμογελαστή Έφη που “έφυγε”

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Η πιο εύκολη Συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη βασιλόπιτα!

vasilopita

Η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κ.γ. baking powder
• 350 ml χυμό πορτοκαλιού
• 100 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 100 ml αραβοσιτέλαιο
Γλάσο
• 1 ασπράδι αυγού
• 1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα χτυπώντας το μίγμα για άλλα 3 λεπτά.
3. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και αφού σταματήσουμε το μίξερ λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.
4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε στη ζύμη ενσωματώνοντας την με απαλές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.
5. Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Βυθίζουμε το φλουρί στη ζύμη (αφού πρώτα το τυλίξουμε σε ασημόχαρτο) και ψήνουμε στους 170oC για 50 περίπου λεπτά.
6. Αφού κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο με το οποίο θα γράψουμε το νέο έτος (ή ότι άλλο θέλουμε) χρησιμοποιώντας κορνέ.
7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Και προσοχή, μην ξεχάσετε το φλουρί…. μπορεί να μην δίνει κάποια ιδιαίτερη γεύση, δίνει όμως χαρά και μια έντονη γιορτινή ατμόσφαιρα!!!

Loading

    Read Previous

    Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά το τυρί στο ψυγείο σας…Για να μην πάει τίποτα ξανά χαμένο…

    Read Next

    27χρονος ναυτικός ο οδηγός του smart που παρέσυρε και σκότωσε τον άτυχο 47χρονο Στέλιο

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular