• Ιανουάριος 13, 2025

Breaking News :

Aποκάλυψη: Χωματερή δεκάδων τόνων μέσα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου (Βίντεο – Φωτο)

Μεσαρά: Την Τετάρτη η Εθελοντική Αιμοδοσία του ΠΤ Μοιρών του ΕΕΣ

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 13 Ιανουαρίου

Αύριο το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Γρηγοράκη, στους Βώρους

Κρήτη: Βγήκε στο δρόμο «τύφλα» στο μεθύσι έχοντας μαζί του μαχαίρι και χειροβομβίδα!

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στους Αγίους Δέκα

Από Δημοτικά Σχολεία της Μεσαράς ξεκινάει η δράση «Οι Ολυμπιακές αξίες ως στάση ζωής και υγείας»

Απίστευτες εικόνες στο Γυμνάσιο Τυμπακίου -Λίμνη τα νερά από σπασμένη βρύση που δεν επιδιορθώθηκε, ενώ είχε ενημερωθεί η σχολική επιτροπή (Βίντεο)

Έκκληση του Β. Σκουλά μετά τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη: «Είναι αμαρτία…»

Κρήτη: ΕΚΑΜ, ΤΑΕ και ΟΠΚΕ «κύκλωσαν» το σπίτι του παπά μετά από καταγγελία για πυροβολισμούς

Εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers



Αξιοποιήστε ότι κρέας σας έχει περισσέψει, φτιάχνοντας εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers με λίγα υλικά και σε λίγα μόνο λεπτά. Ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.

Υλικά:

125 γρ. κοτόπουλο, που έχει περισσέψει

125 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια, που έχει περισσέψει

100 γρ. mix τυριών

100 γρ. μουστάρδα, απαλή

2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη, προαιρετικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

ρίγανη, φρέσκια

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο και την μπριζόλα, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ το mix τυριών, τη μουστάρδα και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας.
  4. Πιέζουμε το φύλλο σφολιάτας με έναν πλάστη ώστε να γίνει λείο.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση κάθετα στη μισή μεριά της σφολιάτας και καλύπτουμε με την άλλη μισή σφολιάτα.
  6. Πατάμε με τον πλάστη ώστε να κολλήσει η σφολιάτα με τη γέμιση και να γίνει λεπτή η πίτα.
  7. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια.
  8. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  9. Μεταφέρουμε σε 2 δόσεις τα κρεατοπιτάκια, και ψήνουμε για 5 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές.
  10. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Αλκ. Στεφανής στο ΕΡΤNews: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητες, δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων με την Τουρκία

    Read Next

    Πώς θα κλείνονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς – Τι διευκρινίζει ο Άδ. Γεωργιάδης

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular