Aποκάλυψη: Χωματερή δεκάδων τόνων μέσα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου (Βίντεο – Φωτο)
Αξιοποιήστε ότι κρέας σας έχει περισσέψει, φτιάχνοντας εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers με λίγα υλικά και σε λίγα μόνο λεπτά. Ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.
Υλικά:
125 γρ. κοτόπουλο, που έχει περισσέψει
125 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια, που έχει περισσέψει
100 γρ. mix τυριών
100 γρ. μουστάρδα, απαλή
2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη, προαιρετικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
ρίγανη, φρέσκια
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο και την μπριζόλα, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το mix τυριών, τη μουστάρδα και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας.
- Πιέζουμε το φύλλο σφολιάτας με έναν πλάστη ώστε να γίνει λείο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση κάθετα στη μισή μεριά της σφολιάτας και καλύπτουμε με την άλλη μισή σφολιάτα.
- Πατάμε με τον πλάστη ώστε να κολλήσει η σφολιάτα με τη γέμιση και να γίνει λεπτή η πίτα.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε σε 2 δόσεις τα κρεατοπιτάκια, και ψήνουμε για 5 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com