• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 17χρονος «πιστολέρο» της Ικάρου

Με πυροβόλησαν την ώρα που τραγουδούσα, λέει ο Βασίλης Σκουλάς και εναντιώνεται στις μπαλωθιές

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Vinkmag ad

Εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers

Vinkmag ad



Αξιοποιήστε ότι κρέας σας έχει περισσέψει, φτιάχνοντας εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers με λίγα υλικά και σε λίγα μόνο λεπτά. Ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.

Υλικά:

125 γρ. κοτόπουλο, που έχει περισσέψει

125 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια, που έχει περισσέψει

100 γρ. mix τυριών

100 γρ. μουστάρδα, απαλή

2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη, προαιρετικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

ρίγανη, φρέσκια

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο και την μπριζόλα, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ το mix τυριών, τη μουστάρδα και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας.
  4. Πιέζουμε το φύλλο σφολιάτας με έναν πλάστη ώστε να γίνει λείο.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση κάθετα στη μισή μεριά της σφολιάτας και καλύπτουμε με την άλλη μισή σφολιάτα.
  6. Πατάμε με τον πλάστη ώστε να κολλήσει η σφολιάτα με τη γέμιση και να γίνει λεπτή η πίτα.
  7. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια.
  8. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  9. Μεταφέρουμε σε 2 δόσεις τα κρεατοπιτάκια, και ψήνουμε για 5 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές.
  10. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Αλκ. Στεφανής στο ΕΡΤNews: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητες, δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων με την Τουρκία

    Read Next

    Πώς θα κλείνονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς – Τι διευκρινίζει ο Άδ. Γεωργιάδης

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular