• 5 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Οι μπαλωθιές τον έβαλαν σε μπελάδες

Κρήτη: 13χρονη άφησε την τελευταία την πνοή από σηψαιμία

Νέα απάτη: Με πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα της «άδειασε» τον λογαριασμό

Κρήτη: Μπήκαν με το αγροτικό στο γήπεδο και προκάλεσαν ζημιές

Ηράκλειο: «Σκηνοθέτησε» κλοπή για να πάρει χρήματα από την ασφάλεια

Παρέμβαση Αυγενάκη για την ενίσχυση του ΑΤ Φαιστού και ΤΑΕ Μεσαράς κατά την τουριστική περίοδο

Κόβουν την πίτα τους οι Σύλλογοι της Κοινότητας Καμηλαρίου

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 5 Φεβρουαρίου

Απίστευτο: Ξήλωσαν καλαθάκια στον Άγιο Τίτο Τυμπακίου, έκλεψαν και λουλούδια καινουργιοφυτεμένα (Φωτο)

Ο Αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης στην Πρωινή Πτήση, για την πορεία των μεγάλων έργων αλλά και τις χρηματοδοτήσεις για τις αθλητικές υποδομές – Άκρως αποκαλυπτική η παρέμβαση Αθουσάκη

Εύκολα πιτσάκια με ψωμί του τοστ



Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη λύση για σνακ, σας έχουμε την ιδανική. Δοκιμάστε να φτιάξετε εύκολα πιτσάκια του Άκη Πετρετζίκη με βάση από ψωμί του τοστ, σπιτική σάλτσα ντομάτας, τυρί, μπέικον και πιπεριά. Ιδανικό finger food για πάρτι και όχι μόνο.

Υλικά:

Για τη βάση
6 φέτες ψωμί για τοστ, 150 γρ.
40 γρ. βούτυρο
Για τη σάλτσα
50 γρ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
10 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
5 γρ. βασιλικό, φρέσκο
Για τη σύνθεση
¼ πράσινη πιπεριά
2 φέτες μπέικον, 40 γρ.
60 γρ. mix τυριών, τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού στον πάγκο εργασίας τη μία δίπλα στην άλλη και κόβουμε την κάθε φέτα σε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια ενός κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. (Αν δεν έχουμε κουπ πατ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπολάκι.)
  3. Μεταφέρουμε τις κόρες του ψωμιού που αφαιρέσαμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ανοίγουμε την κάθε φέτα με έναν πλάστη ώστε να λεπτύνει και να γίνει τελείως επίπεδη.
  5. Αλείφουμε και τις 2 πλευρές με το βούτυρο και κόβουμε με ένα μαχαίρι την κάθε φέτα σε 3 κάθετα σημεία χωρίς να κόψουμε το κέντρο.
  6. Τυλίγουμε την κάθε φέτα σε χωνάκι και τη μεταφέρουμε σε μία φόρμα για muffins 6 θέσεων ώστε να μοιάζουν με «φωλίτσες».
  7. Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
  9. Ρίχνουμε τις κόρες του ψωμιού στον πολυκόφτη, χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα και αφήνουμε στην άκρη.
  10. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  11. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον ρίχνουμε και αυτόν.
  12. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το θρυμματισμένο ψωμί, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μοιράζουμε τη σάλτσα στα ψωμάκια.
  13. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το μπέικον, τα μοιράζουμε στα πιτσάκια και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να δημιουργήσουμε χώρο για το τυρί.
  14. Προσθέτουμε από πάνω το mix τυριών.
  15. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
  16. Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
  17. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Κωνσταντίνος Φλώρος: Αναλαμβάνει σύμβουλος διοίκησης στον ΑΝΤ1

    Read Next

    Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 13χρονης

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular