• 19 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Στη φυλακή ο πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε την κόρη του επί 4 μήνες

Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στους Αγίους Δέκα (Φώτο)

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού για την κακοκαιρία «Coral»

Δωρεά οργάνων: Μία 62χρονη δίνει ζωή με τον θάνατό της

Κρήτη: Κατήγγειλε ότι αποπειράθηκε να την βιάσει ο σύζυγός της

Χαμός σε έφοδο της ΕΛΑΣ σε παράνομο Καζίνο – Συνέλαβαν 82 άτομα -Μέχρι και στο πατάρι κρύφτηκαν για να μην τους βρουν οι αστυνομικοί (Φώτο – Βίντεο)

Αναγκαστική στάση για πλοίο στη Μήλο με προορισμό το Ηράκλειο – 37χρονος μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας

Ηράκλειο: Απολογείται ο πατέρας που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης κόρης του

Μεσαρά: Αύριο Τσικνοπέμπτη ο Τζουλαμάς έχει την τιμητική του στην Πόμπια!

Δωρεά πέντε μοτοσικλετών στην Ελληνική Αστυνομία από την Περιφέρεια Κρήτης

Η ζεστή σαλάτα που δεν θυμίζει καμία άλλη που έχετε φάει


Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή με τα απλά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας.

Η ζεστή σαλάτα που δεν θυμίζει καμία άλλη που έχετε φάει

(Youtube)

Ένας διαφορετικός και πεντανόστιμος τρόπος να συνδυάστε τις κλασικές και αγαπημένες πατάτες με αυγά. Μια ζεστή σαλάτα με πατάτες baby, βραστά αυγά και πιπεριές Φλωρίνης δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

1 κιλό πατάτες baby
6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε βαζάκι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά (μόνο το πράσινο μέρος)
⅓ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αλάτι.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής οριζόντια στη μέση και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
  • Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρόλακι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αλάτι.
  • Μεταφέρουμε τα αυγά στο κατσαρολάκι με μια τρυπητή κουτάλα, περιμένουμε να φτάσει ξανά το νερό σε θερμοκρασία βρασμού και από εκείνη τη στιγμή, βράζουμε για 6 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα τα αυγά στο μπολ για να σταματήσει ο βρασμός.
  • Καθαρίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις μισές πατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Αφαιρούμε με μια τσιμπίδα, μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες πατάτες. 
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές στο σχαροτήγανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στην πιατέλα με τις πατάτες. 
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μέλι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 
  • Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις πατάτες και τις πιπεριές. 
  • Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα μεταφέρουμε πάνω στις πατάτες, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε από πάνω, και σερβίρουμε. 

Διαβάστε επίσης: Η πιο viral αγγουροσαλάτα που έχει ξετρελάνει όλο τον κόσμο!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Blue Horizon: Τη Δευτέρα η δίκη για το θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

    Read Next

    «Μεσογειακή Συμφωνία»: Συναυλία-οδοιπορικό της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular