• 13 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη:Οι εκρήξεις φέρνουν έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με σακούλα στο κεφάλι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – 67χρονος άνδρας έχασε την ζωή του

«Εκρηκτικό κοκτέιλ» οι συνθήκες του επόμενου διημέρου: νοτιάδες 9 μποφόρ και 30 βαθμοί Κελσίου

Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Πινακοθήκη – Δείτε βίντεο

Αμάρι: Βλάβη και στο φράγμα Ποταμών – Χωρίς νερό οι παραγωγοί και οι καλλιέργειες

Κρήτη: Είχαν κάνει «επιστήμη» την κλοπή αγροτικών οχημάτων

Ηράκλειο: Ζήτησε και νέα προθεσμία ο 27χρονος «πιστολέρο»- Εξιτήριο για τον 33χρονο τραυματία

Απίστευτο: Πήρε ψαροντούφεκο και εύφλεκτο υγρό, χτύπησε μια πάπια και απείλησε να βάλει φωτιά στους περαστικούς

Φρίκη από το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον μικρό Άγγελο – Σφοδρό χτύπημα και θανατηφόρο ταρακούνημα

Vinkmag ad

Η ζεστή σαλάτα που δεν θυμίζει καμία άλλη που έχετε φάει

Vinkmag ad

[ad_1]

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή με τα απλά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας.

Η ζεστή σαλάτα που δεν θυμίζει καμία άλλη που έχετε φάει

(Youtube)

Ένας διαφορετικός και πεντανόστιμος τρόπος να συνδυάστε τις κλασικές και αγαπημένες πατάτες με αυγά. Μια ζεστή σαλάτα με πατάτες baby, βραστά αυγά και πιπεριές Φλωρίνης δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

1 κιλό πατάτες baby
6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε βαζάκι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά (μόνο το πράσινο μέρος)
⅓ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αλάτι.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής οριζόντια στη μέση και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
  • Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρόλακι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αλάτι.
  • Μεταφέρουμε τα αυγά στο κατσαρολάκι με μια τρυπητή κουτάλα, περιμένουμε να φτάσει ξανά το νερό σε θερμοκρασία βρασμού και από εκείνη τη στιγμή, βράζουμε για 6 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα τα αυγά στο μπολ για να σταματήσει ο βρασμός.
  • Καθαρίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις μισές πατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Αφαιρούμε με μια τσιμπίδα, μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες πατάτες. 
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές στο σχαροτήγανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στην πιατέλα με τις πατάτες. 
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μέλι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 
  • Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις πατάτες και τις πιπεριές. 
  • Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα μεταφέρουμε πάνω στις πατάτες, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε από πάνω, και σερβίρουμε. 

Διαβάστε επίσης: Η πιο viral αγγουροσαλάτα που έχει ξετρελάνει όλο τον κόσμο!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



[ad_2]

Source link

Read Previous

Blue Horizon: Τη Δευτέρα η δίκη για το θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Read Next

«Μεσογειακή Συμφωνία»: Συναυλία-οδοιπορικό της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular