• 13 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη:Οι εκρήξεις φέρνουν έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με σακούλα στο κεφάλι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – 67χρονος άνδρας έχασε την ζωή του

«Εκρηκτικό κοκτέιλ» οι συνθήκες του επόμενου διημέρου: νοτιάδες 9 μποφόρ και 30 βαθμοί Κελσίου

Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Πινακοθήκη – Δείτε βίντεο

Αμάρι: Βλάβη και στο φράγμα Ποταμών – Χωρίς νερό οι παραγωγοί και οι καλλιέργειες

Κρήτη: Είχαν κάνει «επιστήμη» την κλοπή αγροτικών οχημάτων

Ηράκλειο: Ζήτησε και νέα προθεσμία ο 27χρονος «πιστολέρο»- Εξιτήριο για τον 33χρονο τραυματία

Απίστευτο: Πήρε ψαροντούφεκο και εύφλεκτο υγρό, χτύπησε μια πάπια και απείλησε να βάλει φωτιά στους περαστικούς

Φρίκη από το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον μικρό Άγγελο – Σφοδρό χτύπημα και θανατηφόρο ταρακούνημα

Vinkmag ad

Στα μωβ θα φωτιστούν οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειες τους

Vinkmag ad

[ad_1]

Το εμβληματικό γλυπτό Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης θα φωταγωγηθούν (16/11) με μωβ χρώμα στο πλαίσιο των δράσεων της οργάνωσης «Ηλιτόμηνον» για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

Στις 17 Νοεμβρίου 2024, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί και πάλι για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και να ευαισθητοποιηθεί για τα 13,4 εκατομμύρια μωρά που γεννιούνται πολύ νωρίς κάθε χρόνο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Το φετινό θέμα, «Πάνω από 13 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πολύ νωρίς κάθε χρόνο. Πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα παντού!», υπογραμμίζει τις έντονες παγκόσμιες ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη και ζητά καθολική πρόσβαση σε ποιοτική περίθαλψη για τα πρόωρα μωρά, ανεξάρτητα από το πότε, πού ή πώς γεννιούνται.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, που γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2008, καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI) και τις οργανώσεις-εταίρους του, στις οποίες ανήκει και το «Ηλιτόμηνον», για να επιστήσει την προσοχή στην παγκόσμια κρίση των πρόωρων γεννήσεων. Η ημέρα αυτή ενώνει πλέον ένα παγκόσμιο δίκτυο ατόμων και οργανώσεων που εργάζονται για την πρόληψη του πρόωρου τοκετού και τη βελτίωση της φροντίδας για τα μωρά που γεννιούνται πολύ νωρίς, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη. Κτίρια και ορόσημα σε όλο τον κόσμο φωταγωγούνται με μωβ χρώμα – το επίσημο χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας – για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους. Ανάμεσα σε αυτά και εμβληματικό γλυπτό Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, για να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους και να τιμήσει το σημαντικό ρόλο των επαγγελματιών υγείας στην επιβίωση και την υγεία των πιο μικρών ασθενών της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Read Previous

«Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τον σύζυγό μου, Αντώνη Ξένο»

Read Next

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular