• 18 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Άγιο Φως: Πώς θα μεταφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα

Vinkmag ad

Ο αριθμός των πιστών, που επιτρέπεται να βρίσκονται στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του Ναού της Αναστάσεως για την Τελετή του Αγίου Φωτός, αποφασίστηκε να μην υπερβαίνει τα 4.200 άτομα.

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 4/5 θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γύρω στις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε 9 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας αεροπορικώς.
Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Αρχιμανδρίτης Νήφων Βασιλάκης θα μεταφέρει το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ στα Χανιά η μεταφορά του θα γίνει από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σημειώνεται ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο Ισραήλ με τον πόλεμο στη Γάζα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα θα γίνει με τη μέγιστη προσοχή και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυξημένα.  Εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες, ελήφθη η απόφαση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο αριθμός των πιστών, που επιτρέπεται να βρίσκονται στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του Ναού της Αναστάσεως για την Τελετή του Αγίου Φωτός, να μην υπερβαίνει τα 4.200 άτομα. Η απόφαση ήταν προϊόν σχετικής γνωμάτευσης των αρχιτεκτόνων προς την τουριστική αστυνομία.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, μεταβαίνει στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το Άγιο Φως θα παραλάβει ο Υφυπουργός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στη χώρα μας με κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο θα επιβαίνουν εκτός από τον κ. Κώτσηρα, που είναι υπεύθυνος για την αποστολή, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν επίσης και ορισμένοι βουλευτές, αλλά και αστυνομικοί για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 άτομα συνολικά, η αποστολή που θα συνοδεύσει το Άγιο Φως.

Πηγή: https://www.cretalive.gr/ellada/agio-fos-pos-tha-metaferthei-se-olokliri-ti-hora-ayximena-ta-metra-asfaleias-logo-toy

Loading

    Read Previous

    Σύγχρονα προγράμματα CRM διαχείρισης μεσιτικών γραφείων. Ποια πλεονεκτήματα προσφέρουν στην πώληση των ακινήτων.

    Read Next

    Έκλεψε ξανά την παράσταση ο ιερέας στη Χίο – Δείτε το «σάλτο» του στην πρώτη Ανάσταση

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular