• 2 Φεβρουαρίου, 2025

Έλλη Στάη για τη μητέρα της: «Ήθελα μια αγκαλιά παραπάνω από εκείνη, ήταν αυστηρή. Το έψαχνα συνέχεια το “χάιδεμα”…»



H Έλλη Στάη, μίλησε στην εκπομπή, «Στούντιο 4», για την καθημερινότητά της και το δελτίο ειδήσεων, αλλά και για την απώλεια του πατέρα της και τη σχέση με τη μητέρα της.

«Είμαι σε ήρεμη φάση, κάνω λίγα πράγματα. Τόσα όσα να μην κουράζομαι και να μην στρεσάρομαι. Δεν έχω νεύρα! Δεν θέλω να έχω τοξικότητα είτε βγαίνει από εμένα είτε από το περιβάλλον. Περνώντας ο χρόνος έχεις άλλη δυνατότητα επιλογών. Έχουμε μια ανάγκη να κάνουμε πολλά πράγματα. Σιγά σιγά αρχίζεις και κάνεις τις διαλογές και τις επιλογές.

Δεν είναι εύκολο να πεις “φτάνει”. Όταν λες “ώπα” και βγαίνεις από έναν κύκλο πραγμάτων, έχεις ένα κοίταγμα προς τα πίσω και λες “καλά έκανα τώρα;”. Σε εμένα ήρθε με τον χρόνο και το γέμισμα κάποιων πραγμάτων. Τις ειδήσεις τις άφησα και προσπαθούσα 4-5 χρόνια να το αφήσω και με γυρνούσαν πίσω. Είπα ό,τι κι αν συμβεί δεν μπορώ να το κάνω».


Λύγισε η Έλλη Στάη για τον θάνατο του Τάσου Μπιρσίμ – «Μας έμαθε αυτά που έπρεπε να ξέρουμε»

«Ήμουν φιλόδοξη και δεν έβαζα άλλο νούμερο παπούτσι. Δεν ήθελα να κάνω πράγματα που δεν ήξερα καλά. Ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει κάποια πράγματα θα προσπαθήσει να τα κάνει και κάποια από αυτά θα τα κάνει καλά. Τη φιλοδοξία την χρησιμοποιώ θετικά!

Μεγάλωσα με καταπληκτικές συμβουλές και παροτρύνσεις από τη μητέρα μου. Οι κοπέλες στη γενιά μου παντρεύονταν νωρίς. Εγώ είχα την παρότρυνση ως επιταγή από τη μητέρα μου ότι πρέπει να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου. Ήταν μια γυναίκα που προσπαθούσε να κάνει πράγματα. Το “μπράβο” δεν μου το έλεγε εύκολα, ήταν αυστηρή.

Όταν παραπονιόμουν που δεν ήταν συναισθηματική μου έλεγε “πρέπει να δεις τα ουσιαστικά πράγματα που κάνω για σένα”. Ήθελα μια αγκαλιά παραπάνω αλλά εντάξει. Το έψαχνα συνέχεια το “χάιδεμα” και το έβρισκα και στις φίλες μου και στις σχέσεις μου.

Τον πατέρα μου τον έχασα όταν ήμουν 8 ετών. Είναι τελείως διαφορετικό το να βιώνεις και διαφορετικό το να μην βιώνεις κάποια πράγματα. Εκείνα τα χρόνια υπήρχε κάτι σαν ντροπή. Η λέξη “ορφανό” έφερνε αρνητική αύρα. Δεν το ήθελα καθόλου αυτό που το έλεγαν οι δάσκαλοί μας για συμπαράσταση. Είχε μια συμπονετική χροιά κάτι που η συμπόνοια δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Η λύπηση δεν είναι ωραίο πράγμα!».


Διαβάστε επίσης: Τάσος Μπιρσίμ: Πέθανε ο γνωστός σκηνοθέτης και αγαπημένος του Ανδρέα Παπανδρέου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Μουσείο Μετάξης Σουφλίου: Μουσικές και διαδραστικά παιχνίδια για μαθητές των ειδικών σχολείων

    Read Next

    Δήμος Ευρώτα: Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς όπου διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας – 5 συλλήψεις

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular