
Τα ελληνικά προϊόντα ξεχωρίζουν για τη γεύση και την ποιότητά τους και κορυφαία Πανεπιστήμια στην Αμερική τα έχουν εντάξει στα προγράμματα σίτισης των φοιτητών τους. Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνέδριου “Κρητικός Τρόπος Ζωής: Παρελθόν και Μέλλον”, που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το βραβευμένο πρόγραμμα σίτισης του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Το ελληνικό ελαιόλαδο, οι ελιές, το ρύζι, τα ψάρια, τα όσπριά μας, φιγουράρουν με αξιώσεις στο μενού και ξετρελαίνουν με τη νοστιμιά τους όσους τα δοκιμάσουν. Δείτε ακόμη στο «Ένθετο για τη Γεωργία» του ΕΡΤNews:
Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πλήττει πολλές καλλιέργειες. Δεν άφησε αλώβητες τις καστανιές στο Πήλιο. Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, η κατάσταση είναι δραματική με την παραγωγή να είναι μειωμένη έως και 90%, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται και οι καστανοπαραγωγοί στη Μελιβοία Λάρισας, που για τέταρτη συνεχή χρονιά βλέπουν να μην έχουν εισόδημα από τον πολύτιμο καρπό τους, εξαιτίας της ασθένειας της φαιάς σήψης και τη σφήκα της καστανιάς.
Ανθεκτικά τα πεπόνια Τυχερού Έβρου.
Η φετινή παρατεταμένη ανομβρία σε όλη την χώρα και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν φαίνεται να επηρέασαν την παραγωγή πεπονιών στο Τυχερό του Έβρου. Αυτό, όπως λένε οι αγρότες, οφείλεται στις δύο τοπικές ποικιλίες που διατηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από την συγκομιδή τους.
Παρουσίαση: Μάρια Σταθοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος