• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Μοίρες: «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή!» (Βίντεο και Φώτο)

Vinkmag ad

Αδ. Γεωργιάδης για φαρμακείο ΕΟΠΠΥ: Ήταν ένα απαράδεκτο γεγονός, ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο

Vinkmag ad


Για το απρόσμενο περιστατικό που σημειώθηκε στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκαλώντας έντονη ταλαιπωρία στους πολίτες ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη άμεσα και μέσω του ΕΡΤNews και της εκπομπής NEWSROOM και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ, ζητώντας συγγνώμη από το κοινό και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης που θα αποτρέψει παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης περιγράφει τις ενέργειές του, εξηγεί τις συνθήκες που οδήγησαν στο περιστατικό και παρουσιάζει το σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.«Καταρχάς, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Ειλικρινά, συγγνώμη από τον κόσμο που περίμενε σήμερα στην ουρά στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο. Τρεις υπάλληλοι ταυτόχρονα αποφάσισαν να απουσιάσουν χωρίς να ενημερώσουν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Ως αποτέλεσμα, το πρωί, ο κόσμος που πήγε στις 8:00 για να πάρει τα φάρμακά του αναγκάστηκε να περιμένει σε ουρά. Ειδικά οι ασθενείς που χρειάζονται φάρμακα υψηλού κόστους βρέθηκαν σε μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς αυτά τα φάρμακα δεν ήταν διαθέσιμα στα φαρμακεία. Μια ασθενής, που με γνώριζε προσωπικά, με κάλεσε τηλεφωνικά και μου είπε: “Κύριε Υπουργέ, αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Περιμένω εδώ για ώρα.” Αμέσως έδωσα τις σχετικές εντολές και επικοινώνησα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Στο σημείο κατέβηκαν ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Ζαμάνης, η Γενική Διευθύντρια κ. Λίτσα και άλλοι συνεργάτες. Ωστόσο, προέκυψε και άλλο ζήτημα: η πόρτα του φαρμακείου ήταν κλειδωμένη και τα κλειδιά τα είχαν οι υπάλληλοι που έλειπαν. Αναγκαστήκαμε να φέρουμε κλειδαρά για να ανοίξει την πόρτα. Μετά την παρέμβασή μας, συγκεντρώσαμε τις συνταγές των ασθενών και ξεκινήσαμε τη διαδικασία εξυπηρέτησης. Όσο περιμέναμε, προσφέραμε καφέδες στους πολίτες που περίμεναν, αν και αυτό φυσικά δεν αναιρεί την ταλαιπωρία που υπέστησαν».

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης για τα ποια είναι τα επόμενα βήματα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον;τόνισε «Όπως ανέφερα και χθες σε ομιλία μου στην εκδήλωση του ΣΦΕΕ, είναι απαραίτητο να βρούμε τρόπους ώστε να μειώσουμε την ταλαιπωρία των πολιτών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του οργανισμού, έχουμε εκπονήσει ένα άμεσο σχέδιο δράσης, το οποίο θα ανακοινώσουμε, αν όχι σήμερα, το αργότερο αύριο».

Ωστόσο, για τις ευθύνες για το περιστατικό και εαν υπάρχουν συνέπειες για τους τρεις υπαλλήλους που απουσίασαν ανέφερε «Το περιστατικό θα διερευνηθεί πλήρως. Δεν είναι κάτι σύνηθες να απουσιάζουν ταυτόχρονα τρεις υπάλληλοι χωρίς ενημέρωση. Θα εξεταστούν οι ευθύνες και, εφόσον χρειαστεί, θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις».

Τέλος ερωτηθείς αν έστω και έτσι, οι άνθρωποι εξυπηρετήθηκαν υπογράμμισε «Αυτό που συνέβη ήταν ντροπιαστικό και απαράδεκτο. Πήγα προσωπικά στο σημείο για να δείξω ότι αντιλαμβάνομαι το μέγεθος του προβλήματος. Ωστόσο, η λύση δεν είναι μόνο στις άμεσες παρεμβάσεις, αλλά στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ντόναλντ Τραμπ: Το Μεξικό και ο Καναδάς πρώτοι στόχοι στον «εμπορικό πόλεμο 2.0»

    Read Next

    Σταύρος Σβήγκος – Γιολάντα Καλογεροπούλου: Η νέα κοινή εμφάνιση του ζευγαριού και η αντίδρασή τους όταν είδαν τον φωτογραφικό φακό

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular