• 11 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

«Πρωτόγνωρο φαινόμενο στα παγκόσμια χρονικά -Πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά», λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Απίστευτο: Τον έψαχνε η Τροχαία για το τροχαίο με την εγκατάλειψη και ο 19χρονος ήταν ήδη στα κρατητήρια

Εθελοντική αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα και δράσεις ενημέρωσης μαθητών στο Δήμο Γόρτυνας

Ηράκλειο: Ένας συνάνθρωπός μας χρειάζεται άμεσα αίμα – Μπορείτε να βοηθήσετε;

Τουρκική κορβέτα παρενόχλησε ξανά ερευνητικά πλοία που εκτελούν εργασίες βόρεια της Κρήτης

Μοίρες: 12χρονος με ποδήλατο δέχτηκε επίθεση από σκυλιά

Ηράκλειο: Σταθμευμένο αυτοκίνητο έγινε παρανάλωμα του πυρός

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 11 Φεβρουαρίου

Κρήτη: Η αγγελία για πώληση ΙΧ ήταν απάτη – Αμάξι δεν πήρε, έχασε και την προκαταβολή

Στη μνήμη της αείμνηστης Βαγγελιώς Πιλατάκη – Καμάρη η δεντροφύτευση στην Πόμπια

Αλ. Χαρίτσης: “Είμαστε εδώ για να γίνουμε η φωνή των αγροτών στο κοινοβούλιο”


Στα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία, σε Ε65 και Γυρτώνη, βρέθηκε απόψε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Κ.Ε του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τοπικά στελέχη.

Αλ. Χαρίτσης: “Είμαστε εδώ για να γίνουμε η φωνή των αγροτών στο κοινοβούλιο”Αλ. Χαρίτσης: “Είμαστε εδώ για να γίνουμε η φωνή των αγροτών στο κοινοβούλιο”

“Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και να γίνουμε η φωνή τους στο Κοινοβούλιο” ανέφερε ο κ. Χαρίτσης τονίζοντας ότι το αγροτικό ζήτημα παραμένει κρίσιμο και η ανάγκη για άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες επείγουσα.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Σε ότι αφορά τις τιμές παραγωγού, έλεγχος σε όλη την εμπορική  αλυσίδα, πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων,  να μπει ένα φρένο στην αισχροκέρδεια των πολυεθνικών,  αλλά και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο.

Ως προς το ζήτημα των αποζημιώσεων χρειάζεται,  μετά από όλα αυτά τα χρόνια και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έχουμε κάνει γι αυτό και στη Βουλή, να υπάρξει πλήρης αναθεώρηση του κανονισμού ρου ΕΛΓΑ για να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες” ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Ανοιχτή πληγή χαρακτήρισε τη Θεσσαλία, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για αδράνεια στην αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών και ζήτησε να σταματήσουν “οι απευθείας αναθέσεις και οι Ολλανδοί επενδυτές από τον Ταύρο“.

Η Θεσσαλία είναι μια ανοιχτή πληγή για όλη τη χώρα και εδώ οι αγρότες βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλον τις συνέπειες αυτής της πληγής , της αδράνειας της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, του Ιανού του Ντάνιελ,  αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί αυτές τις καταστροφές για να κάνει μπίζνες στις πλάτες της τοπικής κοινωνίας. Εδώ λοιπόν πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια,  πρέπει να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις,  πρέπει να σταματήσουν οι ολλανδοί επενδυτές από τον Ταύρο και να υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο για την ανασυγκρότηση όλης της περιοχής που αποτελεί την καρδιά και τον πνεύμονα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής” δήλωσε από το μπλόκο στη Γυρτώνη Λάρισας ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, που συνομίλησε για πολλή ώρα με αγρότες και κτηνοτρόφους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Οι τρυφερές αναρτήσεις με τη νέα του σύντροφο μετά τον χωρισμό του από τη Ζέτα Θεοδωροπούλου

    Read Next

    Δείτε το αφιέρωμα στον Τάκη Οικονομόπουλο από το σπάνιο αρχείο της ΕΡΤ και την εκπομπή του Δημήτρη Χατζηγεωργίου «Σπορ Ιστορίες»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular