• 7 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Γνωστό μπαρ της παραλιακής κινδύνεψε από τη φωτιά σε κάδο! (Βίντεο)

ΔΕΥΑ Φαιστού: Drone θα αποτυπώσει  αύριο τις οδούς των Πιτσιδίων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 15:00

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 6 Μαρτίου

Κρήτη: Στο έλεος του Θεού καρκινοπαθείς – Αγώνας δρόμου για να βρουν το φάρμακό τους

Τριτοκοσμικές λύσεις στο Ηράκλειο: Μετά το τροχαίο με το μηχανάκι «έλυσαν» το πρόβλημα της «αμαρτωλής» σχάρας, με μια χοντρή ξύλινη τάβλα (Φωτο)

Μανώλης Λιδάκης: Η αδερφή του αποκάλυψε τι έδειξε η νεκροψία του – «10 γιατροί να ήταν από πάνω του δεν τον προλάβαιναν πλέον»

Απίστευτο: Ξεπάτωσαν δεντράκια που είχαν φυτέψει εθελοντές πριν από ένα μήνα στη δράση δεντροφύτευσης στο Τυμπάκι (Φωτο)

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση: “Καλήν Εσπέραν Αφεντάδες”

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων με «πλοκάμια» και στην Κρήτη

Εφιαλτικές στιγμές για ζευγάρι στο Ηράκλειο – Οδηγός προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του

Vinkmag ad

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Κάλεσμα των υποψηφίων για μαζική συμμετοχή στις κάλπες

Vinkmag ad


Λίγες ώρες απομένουν για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών τουΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής (6/10), οι οποίες θα καθορίσουν ποιοι θα είναι οι δύο, εκ των έξι διεκδικητών, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της 13ης Οκτωβρίου. Τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα εκφράζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι -έχοντας ολοκληρώσει τις περιοδείες και τις προεκλογικές τους ομιλίες- και απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Δικαίωμα συμμετοχής στις κάλπες, έχουν όσοι είναι άνω των 16 ετών με αντίτιμο 3 ευρώ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα μίλησε για το στοίχημα της επόμενης μέρας, που είναι μια νέα πρόταση διακυβέρνησης. «Την Κυριακή θα είμαστε νικητές γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας» σημείωσε.

Ο Παύλος Γερουλάνος από την Πάτρα υπογράμμισε την ανάγκη καθαρού πολιτικού στίγματος: «Πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Πάμε να τους δώσουμε ξανά ελπίδα. Γιατί μόνο έτσι θα ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία.

«Για ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ετεροπροσδιορίζεται» μιλάει η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ό, τι και να γίνει θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Όποιος δεν είναι στην πρώτη γραμμή και όποιος την κάνει ή όποιος δημιουργήσει πρόβλημα, θεωρώ ότι αυτό θα είναι πολιτικό έγκλημα», τόνισε.

Με περιοδεία στη Δυτική Αττική η Άννα Διαμαντοπούλου ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία. «Να ψηφίσετε για την επόμενη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για να ξεκινήσουμε μαζί ένα νέο ταξίδι για το μεγάλο, δημιουργικό και ελκυστικό ΠΑΣΟΚ.
Για την Ελλάδα που δεν αφήνει κανέναν πίσω», ανέφερε η κα Διαμαντοπούλου.

Στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλου στα Χανιά κατέθεσε ο Χάρης Δούκας. «Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή για την πολύ μεγάλη αλλαγή, για τη νέα αλλαγή. Πάμε δυνατά. Πάμε ενωτικά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηνών.

Τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης θέτει ως στόχο ο Μιχάλης Κατρίνης λέγοντας «ελάτε να χτίσουμε μαζί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα εμπνεύσει, θα συνθέσει και θα νικήσει».

Από τις 07:00 έως τις 19:00 η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει από τις 07:00 πμ έως τις 19:00 μμ, τόσο για τον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει.

Οι Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης (νέου τύπου).

Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δε θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.
Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο.

Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρ

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Σχετικές ειδήσεις:

ΠΑΣΟΚ – εκλογές: «Μάθε που ψηφίζεις» – Αναλυτικά η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα

Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες: Την Κυριακή ο Α’ γύρος των εκλογών για αρχηγό του κόμματος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Δήμητρα Βαμβακούση: Ποζάρει στην αγκαλιά του Γιώργου Αγγελόπουλου – Η νέα τους φωτογραφία από τη Ρώμη

    Read Next

    Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα της 7ης Οκτωβρίου δεν έχουν ακόμη επουλωθεί πλήρως

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular