Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0: Έχασε έξι ευκαιρίες κι έμεινε στον άσο!

Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0: Έχασε έξι ευκαιρίες κι έμεινε στον άσο!

Η ΑΕΚ ξόδεψε τις έξι σημαντικές ευκαιρίες της μετά το γκολ του Γιάνσεν στο 16′, δεν είχε καθαρό μυαλό μετά την αποβολή του Μπατάιγ στο 51′, αλλά έδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει στην OPAP Arena την ήττα με 1-0 από την Αντβέρπ για να παίξει στους ομίλους του Champions League.

Τσάμπα ήττα για την ΑΕΚ στην Αμβέρσα. Η Ένωση είχε πολλές τελικές και έξι μεγάλες ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε, έπαιζε με παίκτη παραπάνω από τις αρχές του δευτέρου μέρους λόγω αποβολής του Μπατάιγ, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει το… πούλμαν που είχε παρκάρει στην περιοχή της η Άντβερπ, η οποία χάρις στο γκολ του Γιάνσεν στο 16′ πήρε τη νίκη με 1-0 ενόψει της ρεβάνς στην OPAP Arena. Η ΑΕΚ ωστόσο έδειξε ότι είναι ανώτερη ομάδα από τους Βέλγους και μπορεί να τους αποκλείσει την επόμενη Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια και να πάρει αυτή την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ανησυχία με τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 36′ με τον Πόνσε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.

Αντβέρπ – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Φαν Μπόμελ
Σε τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ προχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ με τους Αθανασιάδη, Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς να ξεκινάνε βασικοί. Ο Αθανασιάδης επιλέχθηκε στην εστία αντί του Στάνκοβιτς καθώς ο Αυστριακός τερματοφύλακας είχε ενοχλήσεις μετά τη ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, οι οποίες χθες έγιναν πιο έντονες. Στο δεξί άκρο της άμυνας επιλέχθηκε ο Σιντιμπέ αντί του Ρότα με τους Χατζισαφί, Μουκουντί και Βίντα να διατηρούνται. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Σιμάνσκι ξεκίνησε ο Πινέδα αντί του Γιόνσον, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και στην επίθεση τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Από την πλευρά της Αντβέρπ, ο Μαρκ Φαν Μπόμελ ξεκίνησε με τον Μπιτέζ στην εστία, τους Μπατάιγ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ και Ντε Λάετ τετράδα στην άμυνα, τους Κεϊτά, Εκέλενκαμπφ και Βερμέερεν στη μεσαία γραμμή, τους Οντρέικα και Μπαλικβίσα στα δύο άκρα και τον Γιάνσεν στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ τις τελικές, η Αντβέρπ το προβάδισμα

Το πρόβλημα των σωστών τελειωμάτων αποτέλεσε πρόβλημα, με την Ένωση να έπρεπε να είχε βρει σίγουρα ένα γκολ στο πρώτο μέρος βάσει των τελικών που είχε αλλά αντίθετα την Αντβέρπ να πηγαίνει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Στην πρώτη τελική της στο ματς, η βελγική ομάδα με την κάθετη του Βερμέερεν πέρασε την μπάλα στον Γιάνσεν, ο Χατζισαφί άργησε να πάει πάνω του και ο φορ της Αντβέρπ με ένα εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη γράφοντας το 1-0 στο 16′.

Μία φορά στο 11′ και άλλη μια στο 23′ η ΑΕΚ απείλησε με τον ίδιο τρόπο, με σέντρες του εξαιρετικού από τα δεξιά Άμραμπατ και κεφαλιές του Λιβάι Γκαρσία, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Μπιτέζ μπλόκαρε εύκολα και στη δεύτερη η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Η μεγαλύτερη στιγμή της Ένωσης ωστόσο ήταν αυτή στο 28′ όταν ο Λιβάι κατέβασε υπέροχα την μπάλα γύρισε και αντί να πασάρει στον Γκατσίνοβιτς και να τον βγάλει απέναντι από τον Μπιτέζ προσπάθησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αλλά κόπηκε από τον Αλντερβάιρελντ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον Πόνσε να περνάει στην κορυφή της επίθεσης, στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η ΑΕΚ ανασταλτικά δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, ωστόσο μπροστά χρειαζόταν πιο σωστές αποφάσεις παρά το γεγονός ότι πάταγε εύκολα περιοχή. Μάλιστα στο 44′ είχε μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Τσούμπερ έκανε το γύρισμα, ο Γκατσίνοβιτς άφησε την μπάλα να περάσει πολύ έξυπνα, αλλά το σουτ του Πινέδα στον οποίο στρώθηκε η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Η ΑΕΚ με παίκτη παραπάνω έπνιξε την Αντβέρπ, αλλά δεν βρήκε το γκολ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα άλλαξε τον Σιμάνσκι με τον Γιόνσον καθώς ο Πολωνός είχε κάρτα και δεν έβγαζε και την απαιτούμενη ενέργεια στον άξονα, με την ΑΕΚ να βγάζει ακόμα μια τελική στο 48′ όταν ο Χατζισαφί από πλάγια θέση βγήκε απέναντι από τον Μπιτέζ, αλλά ο γκολκίπερ της Αντβέρπ απέκρουσε. Και τρία λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, όταν ο Μπατάιγ πήγε με τις τάπες πολύ άσχημα πάνω στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς αντικρίζοντας σωστά την κόκκινη κάρτα του Λετεξιέ και αφήνοντας την Αντβέρπ με δέκα παίκτες.

Ο Πόνσε βρήκε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι στο 55′ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χατζισαφί που δεν βρήκε στόχο, με την ΑΕΚ στη συνέχεια να πιέζει με σερί στατικών φάσεων και να έχει τον έλεγχο. Ο Αλμέιδα προχώρησε σε άλλες τρεις αλλαγές με τον Μάνταλο αντί του Τσούμπερ, τον Ελίασον αντί του Γκατσίνοβιτς και τον Αραούχο αντί του Σιντιμπέ, με τον Πινέδα να περνάει δεξί μπακ, τον Μάνταλο στον άξονα και τον Αραούχο πίσω από τον Πόνσε, με τον Ελίασον να παίζει αριστερά.

Η Αντβέρπ όσο περνούσαν τα λεπτά κλεινόταν όλο και πιο πολύ πίσω με την ΑΕΚ να προσπαθεί να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα. Ένα σουτ του Μάνταλου στο 78′ βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Μπιτέζ με την ΑΕΚ να αυξάνει όλο και περισσότερο την πίεση. Ο Αλμέιδα μάλιστα άλλαξε πλευρές τους Άμραμπατ και Ελίασον με τους κιτρινόμαυρους να κλείνουν στην περιοχή τους την Αντβέρπ. Από το πουθενά οι Βέλγοι πήγαν να σκοράρουν δεύτερο γκολ στο 84′ όταν ο Κουλιμπαλί βγήκε μετά από λάθος ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ απέναντι από τον Αθανασιάδη πλασάροντας άουτ. Η Ένωση συνέχιζε να πολιορκεί το… πούλμαν των Βέλγων με τον Μπιτέζ στο 88′ να αποκρούει φανταστικά την κεφαλιά του Πόνσε μετά τη σέντρα του Άμραμπατ κρατώντας σωτήρια το μηδέν. Αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν μπήκε ποτέ. Ούτε στο 94′ όταν ο Μουκουντί έβαλε την προβολή στην μπαλιά του Άμραμπατ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα…

MVP: Ο σκόρερ της Αντβέρπ, ο Γιάνσεν, ο οποίος με το εξαιρετικό του πλασέ στο 16′ έκρινε τη νίκη για την ομάδα του.

Στο ύψος τους: Ο Άμραμπατ έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι δημιουργικά βγάζοντας πολλές μπαλιές για γκολ, ενώ ο Μπιτέζ σωτήρια κράτησε το μηδέν με τις επεμβάσεις του.

Αδύναμος κρίκος: Δεν θέλει και ερώτημα. Η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ, η οποία για ακόμα μια φορά έκανε την εμφάνισή της. Είναι ένα πρόβλημα που έχει η Ένωση από την περσινή σεζόν και οφείλει να το διορθώσει.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπατάιγ στη φάση που αποβλήθηκε για το σκληρό τάκλιν του πάνω στον Γκατσίνοβιτς αφήνοντας την Αντβέρπ με δέκα παίκτες.

Το στραγάλι: Ο Γάλλος Λετεξιέ απολύτως σωστά απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Μπατάιγ για το επικίνδυνο μαρκάρισμα στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς. Άριστη η διαιτησία του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρα ανώτερη από την Αντβέρπ. Αλλά πλήρωσε την αδράνεια στην πρώτη φάση των Βέλγων και μετά τιμωρήθηκε από την αναποτελεσματικότητά της που αποτελεί ένα θέμα το οποίο θέλει οπωσδήποτε διόρθωση. Η Ένωση με παίκτη παραπάνω έπνιξε την Αντβέρπ, η οποία παρκάροντας… το πούλμαν στην περιοχή κράτησε το 1-0 παρότι δεν το άξιζε βάσει των ευκαιριών της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι ωστόσο μπορούν να ανατρέψουν το σκορ στη ρεβάνς της OPAP Arena και να πάρουν αυτοί την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Ντε Λάετ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ, Μπατάιγ, Κεϊτά, Εκέλενκαμπφ (56′ Βαν Ντεν Μπος), Βερμέερεν, Οντρέικα (56′ Βάινς), Μπαλικβίσα, Γιάνσεν (71′ Μούγια)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Αραούχο), Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (68′ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (36′ Πόνσε)

Loading

    Read Previous

    Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου στη σπονδυλική στήλη ύστερα από βουτιά στη θάλασσα

    Read Next

    Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 22χρονος που πυροβόλησε τον Νίκο στο κεφάλι – Δείτε βίντεο

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular