Σύμφωνα με νέα έρευνα, η τρυφερότητα μεταξύ ενός ζευγαριού λέει πολλάimagehandler_(6)

Ερευνητές ζήτησαν από γονείς, άνδρες και γυναίκες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με πληροφορίες για τις σχέσεις τους και την ζωή της οικογένειας τους.

Η έρευνα αποτελεί μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης μελέτης για την σύγχρονη οικογένεια. Ένα από τα πρώτα της συμπεράσματα είναι ότι όσοι αγαπιούνται και φιλιούνται είναι συνήθως καλοί γονείς. Αντίθετα, όσοι μαλώνουν δημιουργούν προβλήματα στα παιδιά τους.

Οι ερευνητές συγκεντρώθηκαν στα σημεία της γονικής συμμετοχής (μιλώ στα παιδιά για σημαντικά πράγματα, τα παινεύω όταν κάνουν κάτι καλό, φωνάζω στα παιδιά) και βρήκαν οτι υπάρχουν κάποια πράγματα που σχετίζονται με το πόσο ασχολείται ένας γονέας με τα παιδιά του.

Πατέρες:

– Εργασιακό καθεστώς -άνεργοι ή οικονομικά αδύναμοι πατέρες μιλούν περισσότερο στα παιδιά τους, αλλά έχουν και περισσότερες πιθανότητες να τους φωνάξουν.

– Εκπαίδευση -γονείς με ανώτατες σπουδές έχουν περισσότερες πιθανότητες να παινέψουν τα παιδιά τους όταν πετυχαίνουν κάτι.

– Έγγαμοι -γονείς που έχουν παντρευτεί έχουν περισσότερες πιθανότητες να φωνάξουν, να παινέψουν και να συζητούν με τα παιδιά τους.

– Αριθμός παιδιών -όσο περισσότερα τα παιδιά τόσες περισσότερες και οι πιθανότητες να τους φωνάξουν.

Αντίθετα, οι μητέρες:

– Εργασιακό καθεστώς -οι άνεργες μητέρες έχουν λιγότερες πιθανότητες να φωνάξουν στα παιδιά τους.

– Εκπαίδευση -και εδώ όσο λιγότερες οι σπουδές τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να παινέψουν τα παιδιά τους.

– Οι έγγαμες μητέρες παινεύουν περισσότερο τα παιδιά τους από τις μητέρες που είναι άγαμες.

– Όσο περισσότερα τα παιδιά τόσο περισσότερο φωνάζουν.

Σε γενικές γραμμές οι μητέρες είχαν υψηλότερα ποσοστά και στις τρεις κατηγορίες (φωνές, παίνεμα, συζήτηση με τα παιδιά).

Τα ζευγάρια που εκδήλωναν την τρυφερότητά τους μπροστά στα παιδιά τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι καλοί γονείς καθώς είχαν πιο θερμές και ειλικρινείς σχέσεις και με τα παιδιά τους, κατέληξε η έρευνα.

Πηγή: protothema.gr

Loading