• 25 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης: Η ταπεινή μοναχή που άγγιξε ψυχές και προείδε τα έσχατα (Βίντεο)

Ηράκλειο: Όλοι στη φυλακή για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Κρήτη: Σβήνουν οι ελπίδες για τον 21χρονο Γερμανό – Προσωρινή διακοπή των ερευνών λόγω καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή στον 17χρονο, έρχονται εντάλματα για τους πυροβολισμούς

Κρήτη: 20χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο εραστής της

Τραγωδία στο Αρκαλοχώρι: Βρήκε νεκρό τον αδερφό του

«Άγιο» είχαν οι επιβαίνοντες στο φορτηγό που λαμπάδιασε στον ΒΟΑΚ (Φωτογραφίες)

Κλειστά την Παρασκευή και τα καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων στη Μεσαρά, προς ένδειξη συμπαράστασης για την τραγωδία των Τεμπών

Ο ΤΟΕΒ Α΄ Ζώνης Μεσαράς στηρίζει τον αγώνα για τα θύματα των Τεμπών- Κλειστό το γραφείο του την Παρασκευή

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 25 Φεβρουαρίου

Vinkmag ad

Απόφαση Ολλανδικού δικαστηρίου για δωρητή σπέρματος γνωστού από το Netflix: Να μην συκοφαντεί τα παιδιά που αποκτήθηκαν με το γενετικό του υλικό

Vinkmag ad


Ολλανδικό δικαστήριο διέταξε σήμερα έναν δωρητή σπέρματος, που πιστεύεται ότι έχει αποκτήσει περισσότερα από 550 απογόνους, να σταματήσει να συκοφαντεί τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν σε ένα ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας Netflix με θέμα τον ίδιο.

Ειδικότερα, ο Τζόναθαν Μέιγερ, 43 ετών, παραπέμφθηκε σε δικαστήριο της Χάγης κατόπιν προσφυγής ενός ιδρύματος που έχει αναλάβει την προστασία των δικαιωμάτων των τέκνων που απέκτησε με δωρεά σπέρματος και της μητέρας ενός από αυτά τα παιδιά.

Πρόκειται για την δίκη που αποτελεί το τελευταίο, μέχρι στιγμής, κεφάλαιο στην ιστορία του «Άνδρα με τα χιλιάδες παιδιά», όπως τον αποκαλεί το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Netflix.

Σημειώνεται πως λίγο καιρό μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, ο Μέιγερ έκανε κάποια σχόλια για τις μητέρες των παιδιών που συμμετείχαν στην παραγωγή. Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι γονείς που εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ είχαν «παραισθήσεις» ή ότι επρόκειτο για «τυραννικές μητέρες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πληρώθηκαν για να συμμετάσχουν στα γυρίσματα. Ο Ολλανδός χαρακτήρισε «γελοία κακούς» τους γονείς και υποστήριξε ότι «έβλαψαν τα παιδιά που απέκτησαν μέσω δωρεάς». Μία συγκεκριμένη μητέρα την χαρακτήρισε «ιδιόρρυθμη» και «ναρκισίστρια και την κατηγόρησε ότι είχε κακή συμπεριφορά απέναντι στον πρώην σύντροφό της.

Ο Μέιγερ ανήρτησε επίσης φωτογραφίες των γονέων στο κανάλι του στο YouTube.

Ο δικαστής έκρινε ότι τα σχόλια αυτά «έβλαψαν την τιμή και την φήμη των γονέων και παραβίασαν την ιδιωτική ζωή των γονέων και των παιδιών τους». Κατά συνέπεια, ο Μέιγερ δεν επιτρέπεται στο εξής να κάνει δημοσίως δηλώσεις για τα παιδιά που προήλθαν από τις δωρεές σπέρματος, ούτε για τους γονείς τους. Θα υποχρεωθεί επίσης να αποσύρει από το κανάλι του ορισμένα βίντεο, στα οποία έκανε αρνητικά σχόλια για αυτές τις οικογένειες.

Ο Μέγιερ είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα προσφύγει κατά του Netflix για το ντοκιμαντέρ «Ο άνδρας με τα χιλιάδες παιδιά», θεωρώντας ότι ο αριθμός των 3.000 παιδιών που αναφέρεται στην ταινία είναι λανθασμένος. Τότε, είχε πει ότι είναι «βέβαιος» ότι ο αριθμός των παιδιών δεν ξεπερνά τα 550.

Ο «υπερδωρητής σπέρματος» έγινε γνωστός το 2023, όταν άλλο δικαστήριο του απαγόρευσε να συνεχίσει να δωρίζει σπέρμα καθώς είχε ήδη συμβάλει στη γέννηση 550-600 παιδιών, από το 2007 και μετά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ολλανδία, το γενετικό υλικό ενός δωρητή σπέρματος δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για τη γέννηση περισσότερων από 25 παιδιών σε 12 διαφορετικές οικογένειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    «Είμαι τυχερός γιατί και τα τέσσερα παιδιά μου είναι πολύ καλά. Απέτυχα ως σύζυγος, αλλά πέτυχα ως πατέρας»

    Read Next

    Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular