Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 23 Ιανουαρίου
Στο θέμα του μεταπνευμονοϊού, αλλά και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή UPDATE (Σ. Χριστοφιλέα) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταρχάς το τι ζήσαμε στις 20 Φεβρουαρίου του 2020 δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε σήμερα, στις 8 Ιανουαρίου του 2024. Βέβαια, οι αναμνήσεις είναι έντονες και δυσάρεστες από το παρελθόν και μοιραία θα δυσκολευτούμε να το βγάλουμε από τη σκέψη των ανθρώπων αυτό που λέμε τώρα.
Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το κοινό κρυολόγημα, το συνάχι δηλαδή, προκαλείται από μία σειρά ιών.
Είναι κορονοϊοί και είναι και τέτοιου είδους ιοί πολλοί και διάφοροι και δεν ανιχνεύονται ένας προς έναν.
Ούτε φάρμακα ούτε εμβόλια έχουμε για αυτούς. Ιοί οι οποίοι ξεχωρίζουν είναι ο ιός της γρίπης για τον οποίον και υπάρχει ετήσιος εμβολιασμός.
Τώρα αυτός είναι ένας τέτοιος ιός, δεν φαίνεται να προκαλεί κάποιου είδους ανησυχία πουθενά στον κόσμο.
Ούτε η Κίνα δείχνει να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Δεν μας είπε η Κίνα ότι οφείλεται σ αυτό τον ιό. Η Κίνα μας είπε ότι ανιχνεύει αυτόν τον ιό, αλλά περισσότερο πιθανό είναι οι μαζικές εισαγωγές να προέρχονται από τη γρίπη.
Άλλωστε, ένα 10 -15% των κρυολογήματος του χειμώνα, αυτό που λέγεται κοινό κρυολόγημα δηλαδή, προέρχονται από διάφορους ιούς και δεν τους ονοματίζουμε και πάντοτε ούτε καν τους ανιχνεύουμε, γιατί δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αυτή την προσπάθεια».
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνέχισε επισημαίνοντας πως: «Καταλαβαίνουμε ότι η εποχική γρίπη και τα κρυολογήματα πάντα είναι το χειμώνα. Αυτό το ξέρουμε από μικρά παιδιά, όπως ξέρουμε από μικρά παιδιά ότι πλένουμε τα χέρια μας, όταν είμαστε άρρωστοι, καθόμαστε σπίτι μας, απομονωνόμαστε, φταρνιζόμαστε σε ένα μαντήλι, όλα αυτά τα ξέρουμε και τα ξέρουμε πολύ καλά. Επίσης ξέρουμε ότι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς, όπως και όσοι εργάζονται στον χώρο της υγείας, πρέπει να εμβολιάζονται ετησίως για γρίπη και για covid ετησίως.
Δεν έχω τα στοιχεία για να σας απαντήσω, αν προχώρησε καλά ο εμβολιασμός, αν και μάλλον λίγοι εμβολιάζονται, αλλά εκείνο που έχουμε να πούμε είναι το εξής, την περασμένη χρονιά από την covid χάναμε περίπου έναν άνθρωπο κάθε μέρα και είχαμε και αρκετές και αρκετές εισαγωγές.
Άρα οι άνω των 60, όπως είπα και όσοι είναι ευπαθείς πρέπει να φροντίσουν αυτά τα δύο πράγματα και από κει και μετά δεν υπάρχει πουθενά κάποιο στοιχείο που να λέει ότι εδώ έχουμε κάποιο ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας.
Είναι η μνήμη του παρελθόντος που έρχεται με αυτόν τον τρόπο.
Είναι και η συγκυρία, τότε, πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη κτλ που μας δημιουργεί τώρα μία μία ανησυχία, αλλά νομίζω ότι η συζήτηση θα κλείσει πολύ σύντομα».
Για την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού του ΕΟΠΥΥ
Για το θέμα αυτό ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε: «Ελπίζω να μην επιμένει σε αυτό ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αιφνιδίασε τους πάντες το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου, ζητώντας να αλλάξει ένα σύστημα μέσα σε ώρες, κάτι το οποίο ήταν τελείως αδύνατο και παράλογο και εναντίον των ασθενών πρωτίστως. Ελπίζω να μην επιμείνουν σε αυτό το σύστημα και να βρεθεί ένας τρόπος ο οποίος θα είναι εύκολος, όπως είναι ο τωρινός τρόπος.
Όπως επίσης με την ευκαιρία αυτή να πω κι εγώ ότι τα όσα ακούστηκαν, ότι δεν υπάρχει σιγουριά από πλευράς Υπουργείου, ότι τα ραντεβού τα οποία αποζημιώνονται γίνονται, αυτά με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά είναι φαιδρά πράγματα.
Διότι η κάθε απόδειξη που αποζημιώνει, η οποία από το 2012 συνοδεύεται με την υπογραφή του ασθενούς πάνω στο φύλλο ότι έγινε όντως η επίσκεψη.
Άρα, εκτός αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κύκλωμα πλαστογραφίας πραγματική ανάγκη για αλλαγή του συστήματος το οποίο είναι χρηστικό και είναι και βολικό, εμείς δεν βλέπουμε. Αν όμως μας την υποδείξει κάποιος, πολύ ευχαρίστως να προσπαθήσουμε να τη δούμε.
Δίνει ένας γιατρός ένα δίωρο και μπαίνουν τρία ραντεβού ένα 6. ένα στις 7 και ένα στις 8 .15 Αν το κλείσει ο ίδιος θα τα βάλει έξι, έξι και τέταρτο, έξι και μισή, δεν θα τα βάλει έτσι και το τελευταίο δεν έρχεται κιόλας.
Και αυτός ο άνθρωπος τι αποζημιώνεται, δύο επισκέψεις μικτά, των δέκα ευρώ η κάθε μία, αν έρθουν οι δύο.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι εφόσον δεν υπάρχει μία σταθερή σχέση και δεν υπάρχει μία αντιμισθία, το να ζητάνε τέτοιου είδους δεσμεύσεις χρόνου δεν έχουν πολύ λογική.
Όπως επίσης δεν υπήρχε και λόγος για τη συζήτηση αυτή, δηλαδή ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο ζητούν να αλλάξουν το σύστημα; Τι είναι αυτό που δεν ήταν καλό μέχρι».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος