• 9 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Μπαλωτάρισμα στο Μονοφάτσι με ένα τραυματία

Έκλεισε το φράγμα Αποσελέμη λόγω σοβαρής βλάβης στο διυλιστήριο

Βίντεο από την μεγάλη επιχείριση εξάρθρωσης της οργάνωσης λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στο Δήμο Γόρτυνας

Εκδηλώσεις του Δήμου Φαιστού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ηράκλειο: Πάρκαρε παράνομα το αγροτικό του μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, κατέβηκε, έκανε και την ανάγκη του στα παρτέρια

Τραγωδία: Νεκρός ο 43χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Κρήτη

Μοίρες: Το 9° Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού περιμένει τους μικρούς εξερευνητές στις 30 Μαρτίου στο Αλσύλλιο Κούλε

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα7 Μαρτίου

Μ. Ορφανουδάκης: Γιατί πετά το drone σήμερα στα Πιτσίδια και ποια είναι τα χρήσιμα δεδομένα για τη ΔΕΥΑΦ (Ακούστε)

Vinkmag ad

Βασιλόπιτα με σοκολάτα – Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Vinkmag ad


Λαχτεριστό σοκολατένιο κέικ – βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας.

Βασιλόπιτα με σοκολάτα – Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την τέλεια συνταγή για βασιλόπιτα με σοκολάτα. Μια πραγματικά υπέροχη βασιλόπιτα σοκολατένια που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά:

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
6 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
2 πρέζες αλάτι
200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (60-70% κακάο)
100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
50 γρ. αλεσμένο φουντούκι
10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
10 χουρμάδες ψιλοκομμένους
6 κ.σ. αμαρέτο λικέρ (ή κονιάκ)
λίγο βούτυρο για το ταψί
άχνη για το τελείωμα

Εκτέλεση:

  1. Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βουτυρώνουμε ταψί 35 εκατοστών, και στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση (για εύκολο ξεφορμάρισμα).
  3. Ζεσταίνουμε το αμαρέτο, και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα μας.
  4. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να μαλακώσουν τα φρούτα και να κρυώσει το λικέρ.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ.
  7. Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
  8. Το μίγμα μας πρέπει να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Θέλει 5 λεπτά συνεχές χτύπημα.
  9. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα), και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
  10. Όση περισσότερη ώρα χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, τόσο χάνεται η μυρωδιά του αυγού από το γλυκό.
  11. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, τα φρούτα με το λικέρ, το αμύγδαλο, το φουντούκι και το αλάτι.
  12. Τέλος απαλά, ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
  13. Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί.
  14. Μπήγουμε το φλουρί.
  15. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 55 λεπτά περίπου.
  16. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 10 λεπτά.
  17. Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  18. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, τη βάζουμε σε πιατέλα και αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με το λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.
  19. Για μεγαλύτερη σοκολατένια απόλαυση, περιχύστε τη βασιλόπιτα με σοκολάτα με γλάσο:

Δείτε περισσότερες συνταγές στο argiro.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Το χριστουγεννιάτικο ποντιακό έθιμο “Οι Μωμόγεροι” στην Ελασσόνα

    Read Next

    Λάρισα: Σε λειτουργία από σήμερα ο νέος πολυχώρος παιδικών χαρών 6.500 τ.μ στην οδό Αιόλου

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular