Νέα απάτη: Με πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα της «άδειασε» τον λογαριασμό
Λαχτεριστό σοκολατένιο κέικ – βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας.
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την τέλεια συνταγή για βασιλόπιτα με σοκολάτα. Μια πραγματικά υπέροχη βασιλόπιτα σοκολατένια που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά:
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
6 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
2 πρέζες αλάτι
200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (60-70% κακάο)
100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
50 γρ. αλεσμένο φουντούκι
10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
10 χουρμάδες ψιλοκομμένους
6 κ.σ. αμαρέτο λικέρ (ή κονιάκ)
λίγο βούτυρο για το ταψί
άχνη για το τελείωμα
Εκτέλεση:
- Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βουτυρώνουμε ταψί 35 εκατοστών, και στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση (για εύκολο ξεφορμάρισμα).
- Ζεσταίνουμε το αμαρέτο, και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα μας.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να μαλακώσουν τα φρούτα και να κρυώσει το λικέρ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ.
- Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
- Το μίγμα μας πρέπει να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Θέλει 5 λεπτά συνεχές χτύπημα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα), και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Όση περισσότερη ώρα χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, τόσο χάνεται η μυρωδιά του αυγού από το γλυκό.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, τα φρούτα με το λικέρ, το αμύγδαλο, το φουντούκι και το αλάτι.
- Τέλος απαλά, ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί.
- Μπήγουμε το φλουρί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 55 λεπτά περίπου.
- Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, τη βάζουμε σε πιατέλα και αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με το λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.
- Για μεγαλύτερη σοκολατένια απόλαυση, περιχύστε τη βασιλόπιτα με σοκολάτα με γλάσο:
Δείτε περισσότερες συνταγές στο argiro.gr