
Συνολικά 18 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών του Πολένζο στη βόρεια Ιταλία βρίσκονται στην Ελλάδα, επισκέπτονται διάφορες επιχειρήσεις, έχουν συναντήσεις με παραγωγούς, γεύονται την τοπική κουζίνα και όλα αυτά στο πλαίσιο των μαθημάτων τους.
Οι φοιτητές επισκέφθηκαν ένα χωράφι, στο οποίο γίνεται η καλλιέργεια σουσαμιού, γεύτηκαν και παρακολούθησαν μία επίδειξη για το ταχίνι, που παράγεται στην περιοχή και στη συνέχεια δοκιμάζουν την ελληνική κουζίνα, η οποία περιλαμβάνει φασόλια και τουρσί.
Όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», ο υπεύθυνος αποστολής των Ιταλών φοιτητών, Αντρέα Μπερνάντι επιθυμία τους είναι να πάνε σε όσο περισσότερα μέρη για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες. Χαρακτηριστικά είπε πως τους εντυπωσίασε το ταχίνι, το κρασί, η μπύρα αλλά και η κοινωνία και το πώς είναι δομημένη στην περιφέρεια.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος