Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 23 Ιανουαρίου
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας διαμαρτυρήθηκε προς τις σερβικές Αρχές για την απέλαση και την απαγόρευση εισόδου για ένα χρόνο στη Σερβία πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας, με την αιτιολογία ότι αποτελεί «απειλή για την ασφάλεια».
Ανταπόκριση Νίκος Φραγκόπουλος
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του θα ζητήσει εξηγήσεις από τη Σερβία για την αιτιολόγηση των μέτρων που ελήφθησαν εις βάρος πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας.
«Ειλικρινά αναμένουμε ότι αυτή η υπόθεση θα επιλυθεί με τον κατάλληλο τρόπο, μέσω του διαλόγου και με την παρουσία καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές, καθώς και προς το συμφέρον της διατήρησης της συνέχειας στην οικοδόμηση φιλικών και καλής γειτονίας σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, οι σερβικές Αρχές απέλασαν μία πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία συμμετείχε σε εργαστήριο στο Βελιγράδι που διοργάνωσε η αυστριακή Erste Bank, με θέμα την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Συνολικά, οι σερβικές Αρχές απέλασαν, στις 22 Ιανουαρίου, 13 εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, πέντε εκ των οποίων ήταν από την Κροατία. Οι ακτιβιστές των ΜΚΟ που απελάθησαν προέρχονταν από εννέα χώρες.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας, επίσης κατήγγειλε «ανάρμοστες και αβάσιμες ενέργειες των σερβικών αρχών προς Κροάτες υπηκόους» και συνέστησε «αναβολή όλων των μη αναγκαίων ταξιδιών».
Εξηγήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας ζήτησαν επίσης η Ρουμανία και η Αλβανία, μιας και πολίτες των χωρών αυτών βρίσκονται μεταξύ των δεκατριών απελαθέντων.
Την ανησυχία της για τις απελάσεις εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος