Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα παρακολουθήσει την Πέμπτη τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Ισραήλ στο Σταντ ντε Φρανς στο Σεν Ντενί (βόρειο Παρίσι), μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Άμστερνταμ στο περιθώριο ενός ματς ανάμεσα στον Άγιαξ και στην Μακάμπι Τελ-Αβίβ.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του Μακρόν, ο γάλλος πρόεδρος θέλει μ’ αυτό τον τρόπο «να στείλει ένα μήνυμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης μετά τις απαράδεκτες αντισημιτικές ενέργειες που ακολούθησαν το ματς στο Άμστερνταμ αυτή την εβδομάδα».
Η γαλλική κυβέρνηση επέμεινε ότι δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της να φιλοξενήσει τον αγώνα αυτό της διοργάνωσης Nations’ League και θα βασιστεί σε μαζικά μέτρα ασφαλείας με ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών γύρω από το γήπεδο ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια των φιλοξενούμενων φιλάθλων.
Πέντε φίλαθλοι της Μακάμπι Τελ-Αβίβ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Άμστερνταμ. Η αστυνομία έκανε λόγο για μια εξηνταριά συλλήψεις και το Ισραήλ οργάνωσε έκτακτες πτήσεις για να επαναπατρίσει τους πολίτες του. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ομάδες που επιτέθηκαν στους φιλάθλους ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να στοχοθετήσουν εβραίους.
Ο Μακρόν «καταδίκασε κατηγορηματικά» την Παρασκευή «τις βιαιότητες εναντίον ισραηλινών πολιτών στο Άμστερνταμ», οι οποίες θυμίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, «τις πιο αναξιοπρεπείς στιγμές της Ιστορίας».
Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές αρχές κάλεσαν τους φιλάθλους να αποφύγουν αθλητικές συναντήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν Ισραηλινοί, κυρίως στο επόμενο ματς της ομάδας του Ισραήλ στο Παρίσι.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος