Νέα απάτη: Με πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα της «άδειασε» τον λογαριασμό
Στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος-Κλιματική Ουδετερότητα & Λοιπές Δράσεις», του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό Περιβάλλον και Κλιματική Ουδετερότητα 2024», με το ποσό του 1.942.240 ευρώ εντάχθηκε το έργο που αφορά στην ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Φυλακτού – Δημιουργία Γεωπάρκου.
Το έργο αποτέλεσε πρόταση και υποβλήθηκε από τον δήμο Σουφλίου η οποία μάλιστα συμπεριλήφθηκε και στο masterplan της Επιτροπής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης του Έβρου.
Σύμφωνα με τον τοπικό δήμο, αρωγός στην όλη προσπάθεια στάθηκε ο καθηγητής Φυσικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νικόλαος Ζούρος.
Εμβληματικό έργο και μοναδικό θησαυρό χαρακτήρισε το Απολιθωμένο Δάσος της περιοχής , ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για το θέμα και εκτίμησε πως εκτός από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή.
Όπως είπε, οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου και ανάδειξη εργολάβου θα ολοκληρωθούν εντός ενός έτους, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-Δύο ανασκαφές στην περιοχή του Φυλακτού και κοντά στο Τυχερό
-Λειτουργία εργαστηρίου συγκέντρωσης-προστασίας ευρημάτων
-Ειδικός φωτισμός
-Ειδικά στέγαστρα
-Παρεμβάσεις που θα επιτρέπουν την επισκεψιμότητα στο πάρκο
Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, εξέφρασε και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φυλακτού, Χρυσούλα Γιουβανάκη, η οποία επίσης μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, λέγοντας πως , όχι μόνο θα αναδειχθεί ένα μεγάλης παλαιοντολογικής σημασίας μνημείο αλλά παράλληλα δίνει ελπίδα ότι θα δώσε και νέα πνοή στο χωριό που πλέον μετρά μόνο 120 κατοίκους.
Συνέντευξη : Μαρία Μανάκα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος