• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Χτυπούσαν τα κουδούνια κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Vinkmag ad

Γρήγοροι και εύκολοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

Vinkmag ad


Τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη.

Γρήγοροι και εύκολοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αν ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κουραμπιέδες σας έχουμε τηλύση. Μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για κουραμπιέδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε καν μίξερ.

Υλικά:

150 γρ. αμύγδαλα, ωμά
250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
2 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ανθόνερο
150 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
  3. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
  6. Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  7. Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  8. Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  9. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  10. Πλάθουμε κουραμπιέδες των 25 γρ. και μεταφέρουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
  11. Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
  12. Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  13. Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό – Απορρίπτουμε την Ελλάδα που δημιουργείτε

    Read Next

    Live streaming: Δείτε τον αγώνα ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου για την Basket League (16:45, ΕΡΤSports1)

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular