Ηράκλειο: «:Το Σάββατο τα αποτελέσματα από τα εγκεφαλικά τεστ του 3χρονου Αγγέλου»
Τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αν ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κουραμπιέδες σας έχουμε τηλύση. Μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για κουραμπιέδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε καν μίξερ.
Υλικά:
150 γρ. αμύγδαλα, ωμά
250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
2 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ανθόνερο
150 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
- Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε κουραμπιέδες των 25 γρ. και μεταφέρουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
- Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
- Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com