• 7 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Γνωστό μπαρ της παραλιακής κινδύνεψε από τη φωτιά σε κάδο! (Βίντεο)

ΔΕΥΑ Φαιστού: Drone θα αποτυπώσει  αύριο τις οδούς των Πιτσιδίων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 15:00

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 6 Μαρτίου

Κρήτη: Στο έλεος του Θεού καρκινοπαθείς – Αγώνας δρόμου για να βρουν το φάρμακό τους

Τριτοκοσμικές λύσεις στο Ηράκλειο: Μετά το τροχαίο με το μηχανάκι «έλυσαν» το πρόβλημα της «αμαρτωλής» σχάρας, με μια χοντρή ξύλινη τάβλα (Φωτο)

Μανώλης Λιδάκης: Η αδερφή του αποκάλυψε τι έδειξε η νεκροψία του – «10 γιατροί να ήταν από πάνω του δεν τον προλάβαιναν πλέον»

Απίστευτο: Ξεπάτωσαν δεντράκια που είχαν φυτέψει εθελοντές πριν από ένα μήνα στη δράση δεντροφύτευσης στο Τυμπάκι (Φωτο)

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση: “Καλήν Εσπέραν Αφεντάδες”

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων με «πλοκάμια» και στην Κρήτη

Εφιαλτικές στιγμές για ζευγάρι στο Ηράκλειο – Οδηγός προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του

Vinkmag ad

Γραμβούσα Κισσάμου: Ένα πρωτοποριακό ελαιοτριβείο βγάζει το λάδι σε χρόνο ρεκόρ

Vinkmag ad


Κατά τους φθινοπωρινούς μήνες πραγματοποιείται το μάζεμα της ελιάς και βγαίνει το λάδι της χρονιάς. Στη Γραμβούσα Κισσάμου, στην Κρήτη το ελαιοτριβείο του αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής, με ένα πρωτοποριακό σύστημα βγάζει γρήγορα το νέο λάδι, κερδίζοντας χρόνο, αλλά παράλληλα αναβαθμίζοντας και την ποιότητά του.

Ο Βασίλης Κουτσαυτάκης πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Γραμβούσας μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το πρωτοποριακό ελαιοτριβείο.

«Η παραγωγή είναι σχετικά καλή, καθώς είχαμε αρκετά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις κλιματολογικές συνθήκες. Είχαμε παρατεταμένη ανομβρία και την περίοδο που ήταν η ανθοφορία και η καρπόδεση είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η καινοτομία εδώ στο ελαιοτριβείο, στη γραμμή είναι ότι βγαίνει το λάδι σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που θα πέσει ο καρπός στη χοάνη μέσα σε ένα τέταρτο το πολύ, τρέχει το ελαιόλαδο. Κερδίζουμε χρόνο και ποιότητα. Το να βγαίνει σε τόσο σύντομο χρόνο, δεν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο. Βγαίνει με έντονη γεύση, νεανικά χαρακτηριστικά, άρωμα», όπως είπε μεταξύ άλλων, ενώ μίλησε και για τις τιμές που θα κυμανθεί φέτος το λάδι.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μανδακάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Παύλος Μαρινάκης: Εκτός ΝΔ ο Σαμαράς

    Read Next

    Σίφνος: Συλλογική δράση για τη διαχείριση του νερού μέσω του ST.E.R.N.A project

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular