Home Ελλάδα Δίκη Folli Follie: Αθώος ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ένας ακόμη κατηγορούμενος

Δίκη Folli Follie: Αθώος ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ένας ακόμη κατηγορούμενος

by 907@dreamfm.gr
2 minutes read



Η κατηγορία για τον τότε επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφορούσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ τα 2 τότε στελέχη της Folli Follie δικάστηκαν για ηθική αυτουργία

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση, τον πρώην αντιπρόεδρο της Folli Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και ένα ακόμη στέλεχος της εταιρίας για την υπόθεση της μήνυσης μετόχων της εταιρίας κοσμημάτων που κατήγγειλαν καθυστερημένη αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της FF, όταν τον Μάιο του 2018 δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα στοιχεία για παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης όπως περιγράφονταν σε έκθεση του fund Quintessential Capital Management.

Η κατηγορία για τον τότε επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφορούσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ τα δύο τότε στελέχη της Folli Follie δικάστηκαν για ηθική αυτουργία στην πράξη του κ. Γκότση.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε απαλλαγή των κατηγορουμένων. Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία σε βάρος του κ. Γκότση καθώς ήταν στη διακριτική ευχέρεια του, να ζητήσει ή όχι την αναστολή διαπραγμάτευσης. Ο εισαγγελέας τόνισε επίσης πως δεν προέκυψε όφελος του τότε προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Γκότσης φέρεται ότι μετά από υπόδειξη του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και του διευθυντή ασφαλείας της FF, καθυστέρησε επί 21 ημέρες να ζητήσει την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, ζημιώνοντας τους μετόχους της εταιρείας. 

Ο γιος του ιδρυτή της FF εκτίει στις φυλακές Χαλκίδας πρωτόδικη ποινή 11 ετών κάθειρξης, για την υπόθεση των παραποιημένων οικονομικών στοιχείων της εταιρίας και σήμερα δεν θέλησε να βρεθεί στο εδώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Source link

Related Articles

Leave a Comment

Dream FM 90.6, ένας σταθμός ονειρεμένης ελληνικής μουσικής αλλά και ενημέρωσης πολυδιάστατης με lifestyle, υγεία, αθλητικά, κόσμος, συνεντεύξεις και πολλά άλλα. Συντονίσου κάθε πρωί Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.00 στην πρωινή πτήση. Η Σοφία Πλουτινάκη και ο Στράτος Κυδωνάκης κάθε πρωί 9 με 11 αναλύουν τη τοπική επικαιρότητα! Έγκαιρα και υπεύθυνα! και πολύ χιούμορ! Μόνο στο Dream 90,6. Απογείωση στις 09:00. Προσδεθείτε!!!!!!! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 ο Νίκος Σουλιώτης μιξάρει μόνο επιτυχίες στο καλύτερο ραδιόφωνο της Κρήτης! Non stop mix στον Dream FM 90.6
 

Copyright @2025  All Right Reserved – Designed and Developed for Dream Fm 90.7