• 14 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Φρίκη από το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον μικρό Άγγελο – Σφοδρό χτύπημα και θανατηφόρο ταρακούνημα

Κρήτη:Οι εκρήξεις φέρνουν έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με σακούλα στο κεφάλι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – 67χρονος άνδρας έχασε την ζωή του

«Εκρηκτικό κοκτέιλ» οι συνθήκες του επόμενου διημέρου: νοτιάδες 9 μποφόρ και 30 βαθμοί Κελσίου

Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Πινακοθήκη – Δείτε βίντεο

Αμάρι: Βλάβη και στο φράγμα Ποταμών – Χωρίς νερό οι παραγωγοί και οι καλλιέργειες

Κρήτη: Είχαν κάνει «επιστήμη» την κλοπή αγροτικών οχημάτων

Ηράκλειο: Ζήτησε και νέα προθεσμία ο 27χρονος «πιστολέρο»- Εξιτήριο για τον 33χρονο τραυματία

Απίστευτο: Πήρε ψαροντούφεκο και εύφλεκτο υγρό, χτύπησε μια πάπια και απείλησε να βάλει φωτιά στους περαστικούς

Φρίκη από το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον μικρό Άγγελο – Σφοδρό χτύπημα και θανατηφόρο ταρακούνημα

Κρήτη:Οι εκρήξεις φέρνουν έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Vinkmag ad

Δημοσκόπηση: Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα η βρετανική κοινή γνώμη

Vinkmag ad

[ad_1]

Το 53% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov στο Ηνωμένο Βασίλειο τάχθηκε υπερ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μόλις το 24% δήλωσε κατά, ενώ το 23% απάντησε πως δεν έχει άποψη. Συνολικά ρωτήθηκαν 4280 ενήλικες σε όλη την επικράτεια. Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Η ακριβής ερώτηση ήταν η εξής: «Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο φιλοξενεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα (γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα), ένα σύνολο κλασικών ελληνικών γλυπτών που αφαιρέθηκαν από τον Παρθενώνα στην Αθήνα, πριν από 200 χρόνια από τον Λόρδο Έλγιν. Κάποιοι πιστεύουν ότι η Βρετανία πρέπει να επιστρέψει τα Μάρμαρα στην Ελλάδα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνουν εδώ. Εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι η Βρετανία πρέπει να επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα ή να τα διατηρήσει στη Βρετανία;»

Εν τω μεταξύ εκπρόσωπος του Βρετανικού μουσείου ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων απάντησε πως «οι συζητήσεις με την Ελλάδα για τον Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι μια μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της κοινής χρήσης των μεγαλύτερων αντικειμένων μας με το κοινό παγκοσμίως και της διατήρησης της ακεραιότητας της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο».

Ως γνωστόν, η Ελληνική με την Βρετανική πλευρά βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι Βρετανοί δεν δέχονται ότι μας ανήκουν και εμείς δεν δεχόμαστε να τα πάρουμε με μορφή δανείου. Σημειώνεται πως στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από το πλαίσιο της διεκδίκησης, ειδικά στο θέμα της κυριότητας.

Η Ελληνική πλευρά συζητάει το θέμα με το Βρετανικό Μουσείο που είναι και το καθ ύλην αρμόδιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να το θέσει σήμερα στον Βρετανό ομόλογό του στην συνάντηση που θα έχουν το πρωί στην Ντάουνιγκ Στριτ. Ο Σερ Κιρ Στάρμερ έχει πει εδώ και καιρό πως δεν προτίθεται να φέρει εμπόδια αν τελικά υπάρξει συμφωνία της Ελλάδος με το Βρετανικό Μουσείο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Read Previous

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας στο δημόσιο σήμερα 3/12 για τους εργαζόμενους τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση

Read Next

2ο Growthfund Summit: «Οι επενδυτικές συνεργασίες ως καταλύτης εθνικής ανάπτυξης»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular